De laatste wedstrijden van het seizoen zijn voor Rick Dunnik alweer achter de rug. Het weekend in Assen was er een met wisselend resultaat als gevolg van een valpartij in de eerste wedstrijd.

De tijden in de trainingen waren prima en een mooie basis voor Rick Dunnik om op verder te gaan. In de kwalificatie zette hij een zevende tijd neer. Meteen na deze kwalificatie begon het te regenen en het hield niet meer op. Er waren ’s middags dan ook veel valpartijen op het circuit te zien.

In de eerste wedstrijd op zaterdag ging het in de tweede ronde fout. Rick startte goed en zat in de kopgroep. Een schuiver in de Strubben betekende het einde van de wedstrijd met als gevolg een slechtere startplek voor de tweede race. Op zondag eindigde hij als zevende. Het lukte hem niet om vanuit het achterveld aansluiting met de kopgroep te krijgen.

In de ADAC NEC STD competitie is Rick geeindigd als zevende. Hij is twee keer vierde en een keer vijfde geworden. Deze lijn heeft niet door kunnen zetten naar de laatste vier wedstrijden in twee weekenden: Silverstone en Assen. Daarnaast in drie wedstrijden geen punten behaald door uitval.
Rick heeft zeker progressie geboekt dit seizoen, maar het komt er nog niet altijd uit op de juiste momenten.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag