Het zal geen verrassing zijn dat Raceteam Oosterveen’s Olie ook in 2017 weer met de broers Manuel en Joël Wienen aan de start zal staan van het OW Supercup 600 kampioenschap. Wel is gekeken naar mogelijkheden om Manuel deel te laten nemen aan de OW Supercup 1000, maar vanwege nieuwe ontwikkelingen is besloten om dit nog even uit te stellen.

Om de continuïteit binnen het Raceteam te waarborgen is er de afgelopen periode intensief overleg geweest met partijen die hier een structurele bijdrage aan willen en kunnen leveren. Het is dan ook geweldig om nu te kunnen melden dat er met ingang van dit seizoen een samenwerking tot stand is gekomen met Ten Kate Racing Products uit Nieuwleusen. Het speciale aan deze samenwerking is dat beide coureurs van start zullen gaan op een door TKRP geprepareerde en getunede Yamaha YZF-R6. Verder zal dit gerenommeerde bedrijf voor zover nodig technische bijstand verlenen, onderhoud uitvoeren en zorg dragen voor het leveren van de benodigde onderdelen, kuipwerk en race parts.

Rutger Belt (TKRP): “Doordat Manuel sinds een aantal maanden bij ons op de verkoop van Ten Kate Racing Products werkzaam is, werd er al snel gesproken over het intensiveren van de samenwerking met Raceteam Oosterveen’s Olie. Aangezien dit team al jaren met volle tevredenheid op Yamaha motoren de strijdt aangaat in het OW Supercup Kampioenschap, kregen wij de vraag of we onze expertise wilden gebruiken om ook hun Yamaha race-motoren te prepareren. De laatste jaren zijn wij steeds meer actief als een multi-brand dealer als het gaat om de levering van race onderdelen en vering service voor diverse motormerken. Voor ons is dit een fantastische uitdaging en uitgelezen kans om ook op motorisch gebied onze kennis en expertise verder te verbreden naar een niet Honda merk”.     

Naast Oosterveen’s Olie en Ten Kate Racing Products, beiden gevestigd in Nieuwleusen, zullen ook MPM International Oil Company uit Delft (smeermiddelen), V Racing Products uit Ridderkerk (Pirelli en Dainese) en Maxtreme-Performance uit Doetinchem (uitlaat en dempers) hier hun bijdrage aan leveren, evenals alle overige sponsoren die het team voor komend seizoen trouw zijn gebleven en eventuele nieuwe partners waar nog mee gesproken wordt.

Chris Wienen (Raceteam): “Om als coureur optimaal te kunnen presteren moet het hele plaatje kloppen en daarbij ben je afhankelijk van enthousiaste en gedreven mensen die met de benodigde kennis iedere keer weer voor je klaar staan.  Wij zijn dan ook enorm blij om met Ten Kate Racing Products te mogen samenwerken en gebruik te kunnen maken van hun jarenlange kennis en ervaring. Om hier het maximale uit te halen zijn wij nog wel op zoek naar een persoon die samen met beide rijders en het team aan de slag wil gaan om hier een succes van te maken. Ben jij geïnteresseerd neem dan gerust contact met ons op via [email protected] of bel naar het nummer 0628774121 en wij gaan graag met jou in gesprek”.

Raceteam Oosterveen’s Olie is een no nonsense team met een nuchtere en rationele kijk op de wegrace en streeft ernaar om samen met haar partners het hoogst haalbare te bereiken vanuit een positieve houding.

Informatie over Raceteam Oosterveen’s Olie is te vinden op www.oosterveensracing.nl.