Na een succesvol debuut op stratencircuits in 2017, met meerdere top 10 resultaten, een snelste race ronde, snelste nieuwekomer op Horice, en een 14e plek in de IRRC Superbike eindklassering – zal Nadieh Schoots in 2018 wederom van start gaan in de IRRC Superbike klasse op haar Kawasaki ZX10R. Hiernaast zullen Nadieh en haar team tweemaal afreizen naar Noord Ierland voor twee van de grootste road racing evenementen ter wereld: de North West 200 en Ulster Grand Prix.

De voorbereiding voor seizoen 2018 gaat voorlopig nog niet helemaal ideaal, maar team Nadieh Schoots Racing heeft er toch enorm veel zin in. De eerste IRRC wedstrijd vindt 5 en 6 mei plaats op Hengelo, al over een paar weken. Direct daarna zal het team vertrekken richting de North West 200 (race week 13-19 mei).

Nadieh Schoots: “Een aantal sponsors zijn niet geheel hun woord nagekomen, vandaar dat ik nu met een groot gat in de begroting zit. Toch hebben we als team besloten de North West 200 te rijden, gezien het een evenement is met enorm veel bezoekers en media aandacht. Hopelijk levert het wat sponsoring op voor de rest van het seizoen. Ook is het natuurlijk een dream come true om daar te kunnen rijden! En zeker niet de minste reden: het zal mijn kans op deelname aan de 2018 Macau GP aanzienlijk verbeteren.”

Het team sponsoren is nog mogelijk, ook voor de North West 200. Dit evenement trekt jaarlijks 100.000+ bezoekers, en als enige vrouw in de Superbike klasse zullen er veel ogen op Nadieh gevestigd zijn. Het doel voor dit jaar is snelste nieuwkomer worden op de grote internationale evenementen, en een top 10 in de IRRC eindklassering.

Nadieh en team volgen kan behalve via teamberichten op racesport, ook via sociale media (te vinden als “Nadieh Schoots” op alle kanalen), en de maandelijkse column van Nadieh in motorblad KicXstart.