SPRacing Team coureurs Pruijn en Chote behalen 2x podium op NK in Assen

377
Luuk Pruijn (l) en Jayant Chote | foto© SPRacing Team

Afgelopen weekend behaalden SPRacing Team coureurs Jayant Chote (Junioren B ) en Luuk Pruijn (Open 50) tijdens de eerste ronde van het NK Junior Moto Racing kampioenschap op het TT circuit van Assen beiden het podium.

Terug van weggeweest
Waar het SPRacing Team in 2017 nog uit zou komen met Luuk Pruijn in het internationale Yamaha R3 Cup kampioenschap zou dit seizoen vroegtijdig ten einde komen. Dit wegens een grote financiële tegenvaller voor het team ondanks een top 5 klassering na de eerste wedstrijden in Frankrijk en races op de Nürnburgring in Duitsland. Voor het seizoen 2018 heeft het team besloten om een stapje terug te doen en samen met jong talent Jayant Chote uit te komen in het NK Junior Moto Racing Kampioenschap.

Pruijn: ,,Na een forse financiële tegenslag begin afgelopen seizoen werd het voor mij na de eerste twee races al snel duidelijk dat het niet mogelijk was om het seizoen te kunnen continueren. Ondanks diverse oproepen is het financiële plaatje voor 2017 helaas niet meer rond gekomen. Voor 2018 was het plan om te blijven racen op niveau. Met de introductie van het NK Junior Moto Racing kampioenschap zag ik dit als een kans voor zowel mezelf als het team. Met het aantrekken van Jayant in ons team ben ik er zeker van dat we mooie resultaten kunnen laten zien in zowel de Junioren B als Open 50. Hij heeft erg veel talent en ik ben ervan overtuigd dat we hem door middel van deze samenwerking naar een hoger niveau kunnen tillen.”

1e races Nederlands Kampioenschap Junior Moto Racing
Zaterdag 14 april werden de eerste trainingen en kwalificaties verreden welke beslissend zouden zijn voor de startopstelling in beide races op zondag. Jayant wist het gehele weekend met kop en schouders boven de rest uit te steken totdat technische issues wat roet in het eten gooiden tijdens de kwalificaties. Desondanks wist de jonge coureur een knappe pole position neer te zetten waardoor hij de races op zondag vanaf de 1e startplaats mocht aanvangen. Luuk wist zich tijdens de vrije trainingen in de top 3 te nestelen maar tijdens de kwalificatie sloeg ook het noodlot toe. Door technische problemen kon er geen tijd neergezet worden. Met het beschikbare reserve materiaal wist hij in de 2e kwalificatie de schade te beperken door een 6e tijd te noteren.

Zondag’s werden de beide races verreden. Daarbij behaalde het jonge talent Jayant ondanks technische problemen in race 1 een knappe 4e plaats. De tweede race waren de problemen nog steeds niet helemaal verholpen, desondanks wist de jonge coureur op fantastische wijze de 2e race op zijn naam te schrijven.

Pruijn reed sinds 5 jaar weer zijn eerste race op de pocketbikes. Ook hij kampte de eerste race met technische problemen maar wist desondanks nog een 3e plaats veilig te stellen. De 2e en afsluitende race wist hij – net als Jayant – te winnen. Pruijn: ,,De eerste races van het seizoen zijn een feit. Naar omstandigheden hebben we als team een super weekend gehad. De samenwerking verliep enorm goed en we waren snel gewend aan elkaar. Om samen het podium te behalen en beiden de laatste race te winnen was uiteraard de kers op de taart. In Veldhoven zullen we wederom voor het maximaal haalbare gaan. Persoonlijk wil ik mijn fantastische sponsoren bedanken die dit jaar achter mij en het team staan. Zij zijn een belangrijke schakel op weg naar succes.”

Met deze resultaten staan beide rijders 2e in het algemeen Nederlands Kampioenschap. De volgende races worden verreden 12 mei te Veldhoven. Het uitgebreide verslag zal binnenkort op de (nieuwe) website van het team verschijnen op www.SPRacing.nl. SPRacing is tevens ook te volgen op www.facebook.com/SPRacing.Team.Official