Afgelopen weekend stond voor de jonge KNMV selectierijder alweer de volgende wedstrijd op het programma. Ditmaal tijdens de Grand Prix van Tsjechië in Brno met ruim 30+ graden op de thermometer.

De eerste kwalificatie verliep in natte omstandigheden naar wens voor de talentvolle 14-jarige Assenaar. De tweede kwalificatie was droog maar verliep echter beduidend minder op het lange en brede Automotodrom Brno Circuit. Otten reed lang alleen en had weinig gevoel aan de voorkant van zijn Honda Moto3 machine. Na binnenkomst kon hij in de tweede stint aanhaken bij een snelle groep en dit bracht in de eerste twee sectoren van het circuit direct beduidend snellere tijden op de klokken. Helaas moest hij zijn ronde afbreken door een rode vlag situatie. Hierdoor was een goede startpositie verkeken en moest hij vanaf P19 starten.

Voor de wedstrijd werd de setting van de motorfiets wat aangepast in dit pakte goed uit. Vertrouwen aan de voorkant was direct beter en Otten meldde zich al snel in een mooie groep van 6 coureurs, waarin ook twee andere Nederlandse talenten, die knokten voor een top 10 klassering. Er ontstond een prachtig gevecht die de Assenaar in zijn voordeel besliste en daarmee als best geklasseerde Nederlandse rijder in de standaard Moto3 klasse Brno verliet.

De volgende wedstrijden vinden plaats van 8 – 10 september op het circuit van Silverstone – Engeland.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag