Na een intensief eerste deel van het seizoen, is Team Benjan druk bezig met de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft.

Om niets aan het toeval over te laten, heeft het team deze zomer al succesvol getest op het Franse Magny-Cours en de Lausitzring in Duitsland. Deze twee circuits vormen, samen met Portimao (Portugal) en Jerez (Spanje), de resterende kalender van de FIM Cup Superstock 1000 en van het WK Supersport 300.

Om het vakantiegevoel van de afgelopen weken definitief te doen vergeten, nemen het Agro On – Benjan – Kawasaki Team en het Sourz Foods – Benjan Racing Team deel aan het IDM Assen. Deze Nederlandse ronde van het Duitse kampioenschap staat voor dit weekeinde (11-13 augustus) gepland op het TT Circuit.

Avalon Biddle zal in de kleuren van Sourz Foods – Benjan Racing Team starten in het IDM Supersport 300. Dit geeft Avalon de perfecte kans om zich te meten met het sterke IDM-veld en het is bovendien een prachtige gelegenheid om de Kawasaki op scherp te zetten voor de Lausitzring, waar een week later het WK Supersport 300-seizoen verder gaat.

Het Agro On – Benjan – Kawasaki Team rijdt normaal gesproken met Toni Finsterbusch, Glenn Scott en Wayne Tessels. Deze drie rijders waren ook bij de test in Frankrijk en Duitsland, maar doordat Finsterbusch en Scott aanstaand weekeinde andere verplichtingen hebben, krijgt Tessels een gelegenheidsteamgenoot in de persoon van Fraser Rogers.

Wie het Brits Superbike goed volgt, kent Rogers ongetwijfeld want hij rijdt een goed seizoen in het Superstock 1000-kampioenschap op de Morello Kawasaki. Het is een interessante mogelijkheid om Fraser dit weekeinde deel te laten nemen, want de wederzijdse ervaringen met de snelle Kawasaki ZX-10RR zullen beide partijen zeker verder evalueren.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag