Top 5 resultaat voor Nieman in Assen

256
frank-nieman
Frank Nieman | foto© Jan Timmerman

Frank Nieman weet opnieuw een top 5 resultaat mee naar Staphorst te nemen. Ditmaal tijdens race 9 van het ONK Supercup 600 op het TT Circuit Assen. Frank kwalificeert zich ijzersterk maar in de race kwamen er problemen naar voren!

’s Morgens begon het Nieman Racing team met een vrije training die al veel hoop gaf. Frank wist een 3e tijd te rijden (2e ONK Supercup 600) terwijl veel coureurs de vorige dag al de nodige meters erop hadden zitten.

De kwalificaties verliepen niet zonder slag of stoot voor het team. Nieman kon na het uitrijden van de pits voor Q1 de motor weer parkeren door onbalans in de motor. Voor Q2 werd dit uiteraard opgelost door de monteurs waardoor de coureur er weer tegenaan kon! Frank wist zijn PR met 0.1 seconde te verbeteren naar een 1.44.0. Dit was goed voor een 5de startplaats, zonder de wildcard rijders was dit een P3 in het ONK Supercup 600 kampioenschap!

Nieman kende geen super start, hij verloor 2 plaatsen en wist dit niet meteen terug te veroveren. Na 3 rondes kon Frank opschuiven naar P4, Frank wist een gat te slaan van een seconde maar kende erge problemen met een grip drop in de achterband waardoor hij niet goed kon aanzetten. Uiteindelijk moest Frank nog 1 plaats toegeven en finishte de race als 5de van de ONK Supercup 600.

Frank: “Na de tegenslag in Q1 herpakten we ons zeer sterk in Q2. Ik had alle vertrouwen in de race om mee te vechten voor het podium & om in de 43 rondentijden te rijden. Echter kwam dit er niet van na het hebben van niet verwachte problemen. We gaan hard werken om dit probleem op te lossen dan ben ik ervan overtuigd dat we nog een stap kunnen maken!”

De coureur is als sportman niet tevreden, echter is het team zeer te spreken over de constante top 5 resultaten van de coureur. Frank staat momenteel op een 5e positie in het kampioenschap. Hij staat 12 & 2 punten achter op de nummer 3 & 4, echter zit de concurrentie ook op zijn hielen. Er is de laatste 3 races in Zolder en Assen dus nog van alles mogelijk!