Koopmans
Twee keer winst voor Dennis Koopmans in Croix en Ternois | foto© Yamaha R3 Cup

Na een succesvol verlopen teampresentatie was het voor de mannen van het Pearle Gebben Racing team tijd om de uitgesproken ambities waar te maken op het asfalt van het TT circuit Assen en Croix en Ternois in Frankrijk.

NK SuperCup 600 wedstrijd
Jorn Hamberg  pakte in de kwalificaties van de Supercup 600 de Pole Position en Danny van der Sluis  de 6e plaats. Jorn stuurde vanaf de Pole als derde de eerste bocht in, en kon gedurende de eerste ronde de leiding in de wedstrijd overnemen. Helaas gleed zijn voorwiel in de snelle Ramshoek even weg waardoor hij de koppositie en de aansluiting verloor. Hij kon zich snel herpakken maar moest zich met snelle rondetijden weer naar voren knokken.

Danny, startend vanaf P6, had een aantal ronden nodig om in zijn ritme te komen en de gewijzigde setup te kunnen benutten. Met snellere rondetijden dan de leider in de wedstrijd wist hij plek voor plek naar voren te komen. Eindresultaat een tweede plaats voor Jorn en een vierde voor Danny!

Yamaha R3-cup wedstrijden
Na een moeizame opstart van het weekend door pech met het transport viel vrijdag, de dag van de vrije trainingen in duigen. Zaterdag trainden de jongens 4e, 6e en 7e.

Race 1 werd pech voor Jaro Hoekstra, door technische problemen moet hij de strijd helaas staken. Finn de Bruin kwam strijdend om P3 in aanvaring met een andere coureur, terwijl Dennis Koopman al lang gevlogen was en er, met grote overmacht, met de winst vandoor ging!

Race 2, wederom pech voor Jaro, hij kreeg een opgeworpen steentje tegen zijn keel en moest opgeven omdat hij te weinig lucht kreeg.

Finn de Bruin reed een behouden race en reed lange tijd op P2 achter de wederom ontketende Koopman. In de laatste ronde moest hij helaas zijn tweede plek afstaan en belandde op de derde plek van het podium.

Grote winnaar werd wéér Dennis Koopman, tegen zijn ongelooflijk strakke ritme van snelle rondetijden was niemand opgewassen en pakte, weer met overmacht, de dubbel.