Van der Sluis revancheert zich en eindigt zeer sterk in Dijon

77
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis - Dijon en Pernois podium

Danny van der Sluis was totaal niet tevreden over zijn eerste race in Dijon. Danny finishte dan wel als derde, maar het gat naar de voorste rijders was te groot. In de tweede manche wist de coureur van Start Racing zich te revancheren en kon hij wel vechten voor de overwinning in een wedstrijd die verreden werd over twee delen.

Danny van der Sluis reed donderdag 26 juli en vrijdag 27 juli op het circuit van Dijon et Prenois voor de vijfde en zesde race van het seizoen in de ONK SuperCup 1000 klasse. De omstandigheden waren zwaar met temperaturen van 35 graden en een asfalttemperatuur van boven de 50 graden. In de eerste kwalificatie was Danny nog niet helemaal tevreden over zijn rondetijd. Tussen de eerste en tweede kwalificatie wist Start Racing een goede aanpassing te doen, want in de tweede sessie wist Danny zijn tijd meteen te verbeteren. Helaas kon de Honda-coureur vanwege een rode vlag situatie maar weinig ronden rijden en kwalificeerde hij zich als vierde voor de wedstrijden.

De start van de eerste race was niet perfect en Danny kwam als vierde door na de eerste ronde. Vervolgens wist de Start Racing coureur in de tweede ronde Toine Gierkink te passeren en deze derde plaats wist Danny de hele race was te houden. Hierdoor stond Danny opnieuw op het podium, alleen was hij deze keer niet tevreden. Het gat naar de voorste twee rijders was in zijn ogen namelijk te groot en dit moest worden verkleind in de tweede race die voor vrijdag op het programma stond.

In de tweede manche wist Danny dan ook een serieuze stap te maken. In de beginfase pakte Danny opnieuw de derde plaats, maar hij wist deze keer het gat naar de leiders Cliff Kloots en Nigel Walraven klein te houden. Na een aantal ronden wist de coureur van Start Racing zelfs langzaam het gat van een kleine twee seconden te dichten. Na zeven ronden kwam er echter een rode vlag, waardoor de organisatie besloot dat de race over twee delen werd verreden.. Na de hervatting van de race ging het nog beter voor Danny en kon hij het gevecht aangaan met Kloots en Walraven. In de laatste ronde wist Danny nog een geslaagde aanval in te zetten op zowel Walraven als Kloots. De leidende positie wist Danny niet vast te houden en kwam als tweede over de finish. In de gecombineerde uitslag over twee delen werd Danny derde.

#10 Van der Sluis: ‘Over de eerste race was ik verre van tevreden, maar ik heel blij dat ik dit kon goedmaken in de tweede race. Dit was mijn mooiste race van het jaar, het was alleen balen van de rode vlag situatie, die kwam voor mij niet goed uit. Ik maak in de eerste ronde wel twee keer een flink moment mee waarbij ik bijna crashte. Hierdoor verloor ik wat tijd, maar dat kon ik daarna goedmaken en ging in de laatste ronde in aanval. Helaas heb ik de leiding niet vast kunnen houden, maar om voor de overwinning te kunnen vechten gaf een heel goed gevoel!’

Door de dubbele overwinning van Kloots in Dijon is hij Danny voorbij gegaan in het kampioenschap. Danny staat nu derde met 104000 punten. Kloots heeft er 116000 en Walraven gaat aan de leiding met 140000 punten.

De volgende ronde van de OW Cup is ook in het buitenland. Op 17 en 18 augustus worden er twee races verreden op het circuit van Oschersleben in Duitsland.

Handige link OW Cup Dijon en Prenois: Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl