Van der Sluis rijdt zijn Honda naar een tweede en derde plaats in Oschersleben

108
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Henk Mannes

Danny van der Sluis was na afloop van de eerste race in SuperCup 1000 in Oschersleben zeer tevreden over zijn tweede plaats. De tweede wedstrijd verliep minder goed en Danny moest de voorste twee rijders laten gaan. De coureur van Start Racing scoorde wel opnieuw een podium met een derde plaats.

Danny van der Sluis kwam van 16 t/m 18 augustus in actie op de Motorsport Arena Oschersleben voor de zevende en achtste race van het seizoen in de ONK SuperCup 1000 categorie. Tijdens de vrije trainingen wist de coureur van Start Racing een goed gevoel te vinden op zijn door Ten Kate Racing Products getunede Honda. In de eerste kwalificatie zat het alleen wat tegen en kwam Dany mede door wat technisch ongemak niet verder dan een zesde tijd. De tweede kwalificatie liep al een stuk beter. Danny zette een derde tijd en eindige daarmee als vierde in de gecombineerde uitslag.

Na de start van de eerste race vonden we Danny ook terug op een vierde plaats. Na een aantal ronden wist hij Rinze Luimstra te passeren en zette vervolgens de achtervolging in op Cliff Kloots. Danny vond zijn achterwiel en zijn eerste aanval werd gepareerd. De tweede aanval was raak en met een hele goede laatste ronde wist Danny de tweede plaats veilig te stellen achter winnaar Nigel Walraven. Dit betekende de derde tweede plaats van Danny in de SuperCup 1000 van de OW Cup.

Bij de start van de tweede race wist Danny gelijk de derde plaats te pakken. Helaas had Danny niet het tempo om de voorste twee rijders te volgen. Vervolgens kreeg de 21-jarige coureur wat problemen met zijn motor, waardoor hij niet zijn gebruikelijke versnelling kon inzetten in het tweede deel van de race. Na vijftien ronden kwam Danny teleurgesteld als derde over de finish. Het was wel opnieuw een podium voor Danny, waardoor hij in alle acht wedstrijden dit jaar nog bij de eerste drie wist te finishen.

Danny van der Sluis #10: ‘Over de eerste race was ik dik tevreden. Kort voor de race hadden we nog flink wat aangepast aan de motor. Dit was een gok, maar het pakte heel goed uit. Ik kon snelle rondetijden rijden en was blij dat ik in de slotfase de tweede plaats kon pakken. De tweede race werd voor mij een teleurstelling. Ik kon niet mijn tempo rijden en in de loop van de race kreeg wat problemen met de motor, waardoor ik geen versnelling mee kon inzetten. We weten waar het probleem ligt, dus we kunnen dit gaan oplossen. Over twee weken hebben we een nieuwe kans in Assen!’

Met zijn tweede en derde plaats in Oschersleben staat Danny nog steeds op een derde positie in de tussenstand. De volgende race van de ONK SuperCup 1000 is op vrijdag 31 augustus op het TT Circuit Assen.

Handige link OW Cup Oschersleben:

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl