Van der Sluis scoort opnieuw een podium in de NK SuperCup 1000

169
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Jan Timmerman

Danny van der Sluis heeft ook in de tweede race van het seizoen een podiumplaats gescoord. Tijdens de NK SuperCup 1000 wedstrijd van zaterdag 28 april kwam de Honda-rijder als derde over de finish. De coureur van Start Racing staat op een tweede positie in de tussenstand na twee wedstrijden.

Vrijdag en zaterdag kwam Danny van der Sluis in actie op het TT Circuit Assen voor de tweede ronde van de OW Cup. Op de trainingsdag van vrijdag wist de coureur uit Staphorst een goed ritme op te bouwen. In de kwalificaties op zaterdagmorgen zag het er ook goed uit voor Van der Sluis en zette hij na twee sessies een vierde tijd op de klokken. Eén startplaats beter dan tijdens de eerste race van het seizoen.

Bij de start van zijn tweede NK SuperCup 1000 wedstrijd zat Van der Sluis er meteen goed bij en wist al snel een derde plaats te pakken. Helaas maakte de Honda-coureur een klein foutje bij het ingaan van de GT-bocht, waardoor hij de aansluiting met de twee voorste rijders verloor. Vervolgens wist Van der Sluis een goed tempo op te bouwen met snelle rondetijden.

Het eindschot van de 21-jarige coureur was geweldig, toen hij een nieuw persoonlijk record in de laatste ronde van de wedstrijd reed met een 1’42.321. Van der Sluis wist in het tweede deel van de race ook naar Cliff Kloots te rijden en kwam minder dan een seconde tekort om de tweede plaats te pakken. Van der Sluis werd derde en mocht dus opnieuw naar het podium.

#10 Van der Sluis: ‘Ik ben super tevreden om opnieuw op het podium te staan! De kwalificaties verliepen goed en we hebben kunnen werken aan de stabiliteit van de Honda. De race verliep ook heel goed, op dat ene kleine foutje na. Het eindschot was geweldig en ben blij met mijn PR. Ik wil het team bedanken, want zij hebben geweldig werk geleverd!’

Zaterdag 19 mei is de derde race van de NK SuperCup 1000 op het TT Circuit Assen.