Vreugde en verdriet bij Start Racing tijdens tweede race OW Cup

249
danny
Danny van der Sluis | foto© Racesport.nl - Harm de Boer

Start Racing heeft met dubbele gevoelens de tweede race van de OW Cup afgesloten. Danny van der Sluis wist opnieuw een prachtig podium te scoren. Voor Patricia Kok zit het seizoen nog niet mee. Patricia was bezig aan hele sterke wedstrijd in de NK ProCup 600 en was op weg naar een dikke top-klassering, toen haar motor het begaf.

Afgelopen weekend was de tweede ronde van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Danny van der Sluis was opnieuw goed onderweg met zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP2. Tijdens de trainingsdag van vrijdag werd er een goed ritme opgebouwd en tijdens de kwalificaties van zaterdagmorgen wist de coureur uit Staphorst een vierde tijd op de klokken te zetten. Een startplaats beter dan tijdens de eerste race van het seizoen.

Patricia Kok begon zaterdag ook met vertrouwen aan de kwalificaties, nadat zij tijdens de vrije trainingen van vrijdag rustig haar tijden naar beneden had gebracht. Na de eerste kwalificatie was de coureur uit Lekkerkerk twaalfde. Tijdens de tweede sessie wilde ze graag nog een seconde van haar tijd afhalen, wat helaas niet lukte. Patricia mocht als vijftiende starten in de tweede NK ProCup 600 wedstrijd van het seizoen.

Danny wist al snel een derde plaats te pakken na de start van de NK SuperCup 1000 wedstrijd. Danny maakte in de openingsfase een klein foutje in de GT-bocht, waardoor hij de aansluiting met de voorste twee rijders verloor. Danny wist een goed tempo aan de dag te leggen en in loop van de race moesten de twee vechtende rijders achter hem lossen. Zijn beste ronde bewaarde hij voor het laatst, toen hij me een 1’42.231 de race afsloot. Danny kwam minder dan een seconde tekort op de tweede plaats van Cliff Kloots. Met een derde plaats mocht Danny opnieuw naar het podium, nadat hij in de eerste race van het seizoen tweede was geworden.

De start van de NK ProCup 600 race van Patricia was rommelig. Vanwege een valpartij in de opwarmronde werd de start uitgesteld. Na de start zat Patricia er gelijk goed bij en begon meteen rijders in te halen. Al snel wist de Yamaha-rijdster zich op te werken naar een plaats bij de eerste tien. Een zevende plaats leek meer dan haalbaar voor Patricia, toen in de negende van elf ronden koelvloeistof uit de motor kwam. Patricia stuurde haar motor de pitstraat in en na inspectie bleek het motorblok kapot te zijn. Een zware teleurstelling en een erg ongelukkige start van het seizoen voor Patricia na de technische problemen in de eerste wedstrijd.

Zaterdag 19 mei komt Start Racing weer in actie tijdens de derde ronde van de OW Cup op het TT Circuit Assen.