De derde race van het seizoen werd een pittig weekend voor Wayne Tessels. De Kawasaki-rijder had het in het verleden al vaker lastig op het circuit van Imola en kende in deze editie opnieuw ups en downs. Tessels begon goed aan de race, maar zakte later terug en kwam als eenentwintigste over de finish.

Afgelopen weekend was de vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap het circuit van Imola in Italië. Aangezien Wayne Tessels enkel de Europese rondes rijdt, was het zijn derde race van het seizoen. Het uitdagende circuit van Imola was in de voorgaande jaren vaker een lastige baan voor Tessels. Na de positieve race in Assen begon het ChromeBurner Wayne’s Racing Team met een goed gevoel aan de vrije trainingen. Er werden gedurende de sessies wel stapjes gemaakt, maar de puzzelstukjes voor een snelle ronde vielen niet in elkaar. Over zijn Superpole was Tessels niet tevreden en hij kwalificeerde zich als vierentwintigste voor de wedstrijd.

De warm-up voorafgaand aan de race was een positieve sessie voor Tessels, waarin hij zijn tijd van de kwalificatie wist te verbeteren. In de race lukte het helaas niet om deze lijn voort te zetten. Het begin van de race zag het er goed uit en wist Tessels plaatsen te winnen. De 24-jarige coureur lag halverwege de race in zeventiende positie en leek uitzicht te hebben op punten. Tessels gaf na afloop aan dat hij te geforceerd aan het rijden was. Hierdoor kreeg hij last van opgepompte onderarmen en kon hij zijn tempo niet vasthouden. Tessels verloor plaatsen en kwam als eenentwintigste over de eindstreep.

Wayne Tessels: ‘Uiteraard ben ik teleurgesteld over het weekend. Het circuit van Imola is vaker een lastige baan voor mij geweest, maar deze keer had er zeker meer ingezeten. Ik kwam bij de start wat in het gedrang te zitten, maar wist vervolgens aan te sluiten bij een groepje en kon deze eerst ook goed volgen. Ik was zelf te geforceerd aan het rijden en verloor later in de race plaatsen. Ik moet het team een compliment geven, want zij hebben goed werk verricht en de motor was ook gewoon goed. We hopen over twee weken sterker terug te komen in Donington!’

De volgende ronde van de World Supersport is over twee weken (25 t/m 27 mei) op Donington Park.

 

Handige links Pata Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag