Jorge Lorenzo’s crash afgelopen vrijdag tijdens de tweede vrije training op het Chang International Circuit in Buriram was het gevolg van een technisch probleem. Dit nieuws heeft het Ducati Team bevestigd.

Jorge Lorenzo kwam afgelopen vrijdag tijdens de tweede vrije training van de PTT Thailand Grand Prix hard ten val. De Spanjaard moest hierdoor afzien van verdere deelname aan de vijftiende Grand Prix van het seizoen op het Chang International Circuit.

De schrik sloeg iedereen vrijdagmiddag om het hart toen Lorenzo tijdens de tweede vrije training met een gigantische highsider van zijn Ducati werd geslingerd. De wedstrijdleiding legde na het voorval meteen de sessie stil middels een rode vlag situatie waarna Lorenzo – die al verre van fit aan het weekend was begonnen vanwege zijn in Aragon opgelopen voetblessure – overgebracht werd naar het medical centre en later naar een ziekenhuis in Buriram voor verder medisch onderzoek.

Leek er in eerste instantie geen sprake te zijn van gebroken ledematen en de Ducati Team coureur fit verklaard werd voor deelname aan de rest van het weekend. Lorenzo zelf hield echter meteen een slag om de arm door aan te geven pas op zaterdagochtend te beslissen of hij wel of niet weer op de motor ging stappen. Zaterdagochtend bleek de pijn echter dusdanig dat de Spanjaard af zag van verdere deelname en een tweede medische controle wenste. Hier bleek vervolgens dat er wel degelijk sprake was van een kleine fractuur of scheurtje in het rechterpols gewricht.

De pijn zal er zeker niet minder om geworden zijn maar Lorenzo wenste eenmaal terug op het circuit wel graag te weten wat de oorzaak van deze horrorcrash was geweest, was het zijn eigen fout of was er sprake van een technisch probleem.

Lang hoefde de Ducati coureur niet op het antwoord te wachten, Ducati Team teammanager Davide Tardozzi bevestigde namelijk dat Lorenzo persoonlijk geen enkele fout had gemaakt maar dat een technisch probleem de oorzaak is geweest.

“We hebben een fout van Jorge uitgesloten, maar we hebben wel een technisch probleem gevonden aan de machine welke we op dit moment nog aan het onderzoeken zijn,” liet Tardozzi de aanwezige media in Buriram weten. “Jorge heeft ons direct na terugkomst uit het ziekenhuis de vraag gesteld of hij zelf een fout had gemaakt en misschien te hard geremd zou hebben. Dit is dus niet het geval. Het belangrijkste is dat Jorge er redelijk goed vanaf is gekomen, de machine kan wel weer gerepareerd worden, dat komt pas op de tweede plaats. Wat ik wel kan vertellen is dat we een dergelijke technische fout nog niet eerder hebben meegemaakt, we zullen dit dan ook tot op de bodem uit gaan zoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Als Ducati doen we hier nooit geheimzinnig over, we zullen echter eerst zelf een duidelijk beeld moeten hebben van hetgeen er is gebeurd alvorens we hier een verdere uitleg over kunnen geven.”

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App