Rob Hartog heeft een moeilijk weekend achter de rug op Silverstone. Tijdens de derde ronde van het British Supersport kampioenschap kampte de Bike Devil Racing coureur met veel technische problemen. In de races kwam Hartog als negende en twaalfde over de finish.

Het Silverstone National circuit was al nieuw voor Rob Hartog, maar de uitdaging werd nog groter na de eerste trainingsdag van de derde ronde van het British Supersport kampioenschap. Tijdens de vrije trainingen miste de coureur uit Abbekerk maar liefst de helft van de rijtijd vanwege technische problemen, waardoor hij belangrijke minuten misliep om de baan goed onder de knie te krijgen. In de kwalificatie van zaterdagmorgen wist Hartog wel een flinke stap voorwaarts te maken, maar had hij zeker ook hinder van de opgelopen achterstand van vrijdag. De Bike Devil Racing coureur kwalificeerde zich als zestiende voor de eerste race.

Hartog was goed weg bij de start, maar vervolgens liep de wedstrijd niet naar wens. De MV Agusta rijder kwam wat in het gedrang te zitten wat de nodige tijd kostte. Vervolgens reed Hartog hetzelfde tempo als de groep voor hem, maar kwam hij er niet meer bij mede doordat hij nog even buiten de baan kwam. Hartog finishte als twaalfde in de British Supersport klasse. Voor de tweede race werden er wat aanpassingen gedaan aan de setup, maar deze kon Hartog in de warm up niet testen omdat er opnieuw een technisch probleem ontstond.

Er werd heel hard gewerkt om de motor klaar te krijgen voor de tweede race. Met onder andere een ander motorblok ging Hartog van start. Dit motorblok voelde met deze afstelling toch net wat anders aan. Het was dan ook lastig voor de 28-jarige coureur om zijn tempo en ritme te vinden. Uiteindelijk viel het eindresultaat allesbehalve mee, want Hartog passeerde als negende de finishlijn. Ook in het kampioenschap bezet Hartog nu de negende positie met 33 punten.

Rob Hartog: “We liepen dit weekend helaas weer achter de feiten aan. We maken gedurende de sessies steeds goede progressie, maar als we vrijdag te langzaam beginnen dan heb je daar niet zo heel veel aan. Dat we vrijdag de helft van de rijtijd misten vanwege technische problemen, maakte de uitdaging nog groter op een voor mij nieuw circuit. Ook zondagmorgen hadden we problemen, waardoor we eigenlijk nog blij mochten zijn dat we konden starten. Het eindresultaat in de tweede race was nog helemaal niet verkeerd. Maar al met al was het een moeilijk weekend en ik hoop dat het over twee weken op Oulton Park beter gaat.”

Over twee weken (18 t/m 20 september) komt Hartog in actie tijdens de vierde ronde van het British Supersport kampioenschap op Oulton Park.

 

Handige links British Superbikes Silverstone (Nat) – 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App