Bo Bendsneyder moet zondag op de Red Bull Ring tijdens de eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich vanaf de zeventwintigste plaats op de grid beginnen aan zijn elfde Moto2 race uit zijn carrière. Niet de uitgangspositie waar de Nederlander vooraf op had gehoopt.

Het MotoGP wereldkampioenschap is dit weekend neergestreken op de Oostenrijkse Red Bull Ring voor de eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich. Werkte het weer tijdens nagenoeg tijdens alle voorgaande rondes dit seizoen mee – alleen tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen in Argentinië viel gedurende het weekend de nodige regen – dit weekend in de Oostenrijkse Alpen werd dit in twee dagen gecompenseerd. Na een droog begin van het weekend kwam het water vanaf vrijdagmiddag met bakken uit de lucht en zorgde zelfs voor vertraging van het programma. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag viel er nog veel water en zelfs op zaterdagochtend kregen de coureurs te maken met wisselende omstandigheden.

Niet ideaal als je als Moto2 Rookie op een nieuw circuit op zoek moet naar de juiste afstelling en dat ondervond ook Bo Bendsneyder dit weekend aan den lijve. Nadat vrijdag bekend werd dat de Nederlander na dit seizoen ook nog eens op zoek moet naar een nieuwe werkgever en het behalen van de eerste WK punten nog belangrijker wordt om jezelf in de kijker te rijden.

Bendsneyder kwam dit weekend tot nu dan ook nog geen moment in het spel voor, wist het goede gevoel niet te vinden met als gevolg dat er tijdens de kwalificatie niet meer in zat dan de zevenentwintigste rondetijd. Niet de kwalificatie waar de Rotterdammer vooraf op gehoopt had en waarmee hij zichzelf geen goede dienst bewees voor de race van zondag, een race waarin de jacht op een klassering bij eerste vijftien vanaf deze positie op de grid opnieuw geen makkelijke klus zal worden.

Bo Bendsneyder, Tech3 Racing Team, snelste ronde 1’31.132, P27:

“Het was vandaag echt een moeilijke dag, ik denk dat dit één van mijn zwaarste en moeilijkste kwalificaties tot nu toe was. We hebben niet echt de tijd gehad voor het vinden van een goede set-up, dit omdat we maar slechts één droge sessie hadden. Tijdens deze droge sessie was het gevoel ook al niet goed, dus ik wist vooraf al dat het vanmiddag geen makkelijke kwalificatie zou gaan worden. Dit bleek ook wel tijdens de kwalificatie, het gevoel met de fiets was gewoon nog steeds niet goed. Hopelijk kunnen we vanavond nog iets vinden voor morgen zodat ons tempo beter is en dat we zo tijdens de race nog een aantal plaatsen goed kunnen maken.”

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl