Ten Kate en Honda introduceren ‘Let’s Race’ CBR500R SSP300 pakket

503
perez
Mika Perez - Honda CBR500RR

Voorafgaand aan het seizoen 2017 werd de nieuwe World SSP 300 klasse in het leven geroepen, een klasse die inmiddels een succes is gebleken. Ook in Nederland zijn er inmiddels een aantal initiatieven om een Supersport 300 klasse op te zetten.

Om deze klasse ook in Nederland tot een succes te laten worden heeft Ten Kate Racing Products in samenwerking met Honda Nederland een ‘Let’s Race’ aanbieding gemaakt, waarbij een gehomologeerde Honda CBR500R tegen een scherp tarief is te verkrijgen.

Met Scott Deroue, Robert Schotman en Ruben Doorakkers was Nederland het afgelopen seizoen al goed vertegenwoordigd op WK niveau, een klasse waarin jonge talenten de kans krijgen om zich in het World Superbike kampioenschap verder te ontplooien.

CRT Holland nam onlangs het initiatief voor het opzetten van een nationale Supersport 300 competitie en ook de KNMV heeft al aangekondigd om in 2018 een ONK Supersport 300 klasse in het leven te roepen.

Om hierop in te springen heeft Ten Kate Racing Products in samenwerking met Honda Nederland een interessant ‘Let’s Race’ pakket samengesteld. Het pakket is samengesteld rondom de Honda CBR500R, een motor die sinds begin 2017 al gehomologeerd is voor de Supersport 300 klasse, en nu via de bekende motorsportzaak en tuningsbedrijf uit Nieuwleusen voor een bedrag van € 5.490,- te koop wordt aangeboden.

Het ‘Let’s Race’ pakket is gebaseerd op de motor waarmee Mika Perez het afgelopen seizoen succesvol was in de WorldSSP 300 klasse. De Spanjaard eindigde als vierde in het kampioenschap na gedurende het seizoen twee races te hebben gewonnen.

Bij het ‘Let’s Race’ pakket wordt de Honda CBR500R geleverd met de benodigde onderdelen. Na aanschaf dient het team of de coureur zelf de motor op te bouwen en raceklaar te maken. Tegen een meerprijs kan dit uiteraard ook verzorgd worden door Ten Kate Racing Products.

Meer info: Ten Kate Let’s Race CBR500R SSP300