Ten Kate Racing en Yamaha Motor Europe verlengen contract met Stefano Manzi in World Supersport voor 2024

2475
Kervin Bos, Stefano Manzi en Andrea Dosoli | © Yamaha Racing

Ten Kate Racing en Yamaha Motor Europe zijn verheugd te kunnen aankondigen dat Stefano Manzi bij het Ten Kate Racing Yamaha WorldSSP Supported Team in het FIM Supersport World Championship zal blijven na het bereiken van overeenstemming over een nieuw contract voor 2024 met de Italiaan.

Na zeven jaar in het FIM Moto3 & Moto2 wereldkampioenschap te hebben gereden maakte Manzi zijn full-time WorldSSP debuut in 2022. De coureur uit Rimini maakte meteen indruk in de klasse met zijn eerste overwinning in Portimão en nog eens drie podiumplaatsen op weg naar de zesde plaats algemeen aan het einde van een indrukwekkend rookie-seizoen.

Zijn prestaties trokken de aandacht van Yamaha en het zeer ervaren Ten Kate Racing team die hem contracteerden voor het seizoen 2023. Op de Yamaha YZF-R6 begon de 24-jarige Italiaan pas echt te schitteren. Tijdens een geweldig debuutseizoen bij het team behaalde Manzi vier overwinningen, nog eens 13 podiumplaatsen, één poleposition en vijf snelste raceronden op weg naar de tweede plaats in het kampioenschap na een spannende titelstrijd.

Manzi’s vasthoudendheid en talent zijn beloond met een contract bij Yamaha Motor Europe voor het seizoen 2024. De Italiaan zal aan het hoofd zal aan het hoofd staan van de uitdaging van de fabrikant voor de WorldSSP-titel aan boord van de Ten Kate Racing Yamaha YZF-R6.

Stefano Manzi: “Ik ben blij en trots om een officiële Yamaha-coureur te worden. Het is niet iets vanzelfsprekends en het voelt erg goed om de samenwerking uit te breiden. We zullen heel hard moeten werken om de resultaten te behalen die we ons als doel hebben gesteld voor 2024, want ze zijn ambitieus, maar ik heb er alle vertrouwen in dat als we positief blijven werken, zoals we dit jaar hebben gedaan, we ons doel zullen halen. Ik wil Yamaha Motor Europe en Ten Kate Racing bedanken voor hun vertrouwen in mij en de vernieuwing van onze samenwerking.”

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: “We zijn enorm trots dat we nog een jaar de strijd in de World Supersport klasse aan kunnen gaan met Stefano Manzi. Dat we samen een tweede jaar ingaan maakt het voor ons beiden een stuk makkelijker: we kennen elkaar nu goed en de motor zal nu niet meer nieuw zijn voor Stefano. We weten dat zijn potentieel ongekend hoog is en we kijken er naar uit om volgend jaar met hem vooraan mee te strijden. We willen Yamaha Motor Europe bedanken voor het mede mogelijk maken van deze deal. We zijn heel trots op onze partners en sponsoren die ons helpen dit te bewerkstelligen.”

Andrea Dosoli – Road Racing Manager, Yamaha Motor Europe: “Het is een genoegen om de samenwerking met Stefano te verlengen; hij is een fantastische kerel. Het is een pad dat we begin 2023 zijn ingeslagen en hij heeft meteen bewezen dat hij tot uitzonderlijke resultaten in staat is, zoals we dit seizoen hebben gezien. Met een verlenging voor nog een jaar willen we profiteren van de opgedane ervaring en de aanval op de top van het WorldSSP-kampioenschap herhalen. Na wat Stefano dit jaar heeft laten zien zijn we blij dat we hem een direct contract kunnen aanbieden bij Yamaha Motor Europe als onze kopman in de WorldSSP onder de ervaren en professionele Ten Kate Racing-structuur. Van onze kant kan hij er zeker van zijn dat we er alles aan zullen doen om hem in een positie te brengen waarin hij in 2024 om de titel kan strijden. We bedanken hem voor het vertrouwen dat hij in ons heeft gesteld.”

Wie in 2024 de tweede rijder wordt bij Ten Kate Racing is nog niet bekend. De afgelopen tijd wordt er druk onderhandeld met Glenn van Straalen om in 2024 de teamgenoot te worden van Manzi. Beide partijen hebben goede hoop om er op korte termijn uit te komen en het nieuws wereldkundig te kunnen maken.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’