Ten Kate Racing Yamaha werkt momenteel achter de schermen hard aan haar plannen voor 2021. Deze week werd de eerste stap gezet, het in Nieuwleusen gevestigde team keert komend seizoen namelijk met een eigen team terug in het FIM Supersport World Championship. De eerste coureur die in 2021 één van de door Ten Kate Racing geprepareerde Yamaha YZF-R6 machines zal gaan bemannen is de Zwitser Dominique Aegerter.

Sinds het 2020 FIM Superbike World Championship seizoen onlangs in het Portugese Estoril werd afgesloten wordt er in Nieuwleusen hard gewerkt aan de plannen voor komend seizoen. Zo zal het Nederlandse team in 2021 definitief met een eigen team terugkeren in het FIM Supersport World Championship, het kampioenschap waarin het team in het verleden zoveel successen kende en maar liefst negen wereldtitels in de wacht wist te slepen.

Deze week werd de eerste coureur aangetrokken voor het nieuwe project en de handtekeningen gezet onder een overeenkomst met de ervaren Dominique Aegerter. De 30-jarige Zwitser is de eerste coureur binnen het nieuwe Ten Kate Racing Yamaha World Supersport project. De naam van de tweede coureur zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Naast het World Supersport project wordt er in Nieuwleusen op dit moment ook nog hard gewerkt aan het World Superbike project voor 2021, ook hier zal binnenkort meer nieuws over naar buiten gebracht worden.

Dominique Aegerter: “Ik ben heel erg blij dat ik 2021 deel uit mag maken van het Ten Kate Racing Yamaha WorldSSP project. Als eerste ben ik veel dank verschuldigd aan Gerrit – en Ronald ten Kate en Kervin Bos voor hun vertrouwen in mij en dat ze mij een kans geven in hun professioneel – en zeer ervaren team. Het is een geweldige kans en mijn doel is om in elke race waar we komend seizoen aan de start staan mee te doen voor topklasseringen. Het is voor mij de eerste keer dat ik op een Yamaha YZF-R6 zal rijden, maar ik heb de afgelopen tijd op veel verschillende machines gereden en ik denk dan ook niet dat het lastig zal zijn om mijn rijstijl aan te passen aan deze machine. Daarnaast kom ik in een zeer ervaren team, en ik ben ervan overtuigd dat ik samen met mijn crewchief en de monteurs snel aan deze voor mij nieuwe machine gewend zal zijn en er snel mee rond kan gaan. Ik kan dan ook niet wachten totdat we samen van start gaan en ik begin 2021 voor de eerste keer op mijn nieuwe Yamaha YZF-R6 mag stappen. Als laatste nog een woord van dank aan mijn broer en manager voor het feit dat hij deze geweldig kans voor mij heeft weten te creëren, ook dank aan IXS Hostettler Yamaha in Zwitserland voor hun support.”

Kervin Bos, Ten Kate Racing Yamaha teammanager: “Ten Kate Racing Yamaha back in World Supersport, hoe mooi is dit. We zijn dit project gestart maar met één doel en dat is meteen meedoen voor topklasseringen. De eerste coureur waarmee we een overeenkomst hebben getekend is Dominique Aegerter. Dominique is een Moto2 winnaar, een Moto2 podiumkandidaat, een podiumfinisher in de bekende Suzuka 8H World Endurance wedstrijd en het afgelopen seizoen tweevoudig winnaar in de MotoE World Cup. Kortom, een zeer ervaren en zeer snelle coureur en we zijn dan ook heel erg trots dat we Domnique in ons team mogen verwelkomen. We denken dat Dominique zijn ervaring, gedrevenheid en vechtlust heel goed past bij ons nieuwe World Supersport project. Maar deze aankondiging is pas het begin, de komende weken hopen we jullie nog meer nieuws te kunnen brengen over het World Supersport project maar zeker over onze World Superbike plannen voor 2021.”

Dominique Aegerter
Dominique Aegerter debuteerde in het seizoen 2006 in de toenmalige 125cc klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na drie volledige seizoenen in de lichtste klasse maakte hij in 2010 de overstap naar de Moto2 klasse. Tot aan het afgelopen seizoen bleef Aegerter actief in deze klasse, de klasse waarin hij in totaal één poleposition en vijf podiumplaatsen wist te scoren, waaronder één overwinning (Sachsenring 2014).

In 2020 ging Aegerter als vaste coureur van start in de FIM Enel MotoE World Cup, en niet zonder succes want in zijn debuutseizoen in deze klasse wist hij maar liefst twee polepositions en vier podiumplaatsen te scoren – waaronder twee overwinningen – en eindigde hij als derde in de eindstand van het kampioenschap. Naast zijn vaste start kwam Aegerter in 2020 ook nog tijdens vier Grand Prix weekenden in actie in de Moto2 klasse als invaller.

Naast zijn activiteiten in de MotoGP paddock kwam Aegerter de laatste jaren ook als coureur in actie tijdens de bekende Suzuka 8H World Endurance wedstrijd. Met twee keer een tweede – en een derde plaats was de Zwitser ook in deze discipline een constante factor en frontrunner.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App