Ten Kate Racing Yamaha werkt sterke en leerzame test af in Aragon

2363
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© Randy van Maasdijk

Ten Kate Racing Yamaha keert met een goed gevoel huiswaarts na twee weken trainen in Spanje. Afgelopen twee dagen had het team met Dominique Aegerter en Galang Hendra Pratama een test op Motorland Aragon. Aegerter liet opnieuw een indrukwekkend tempo zien, terwijl Hendra Pratama steeds beter zijn ritme weet te vinden op de Yamaha R6.

Na de goede tests van Ten Kate Racing Yamaha in Almeria en Catalunya was het plan om afgelopen weekend te testen op Navarra, een dit seizoen nieuw circuit op de WorldSBK kalender. Door de coronabeperkingen werd deze training helaas gecanceld. Er stond dinsdag en woensdag voor het Nederlandse team ook nog een tweedaagse test op Motorland Aragon op het programma, die gelukkig wel kon doorgaan.

Tijdens de eerste testdag stond er erg veel wind, waardoor het lastig was om echt snelle rondetijden te produceren. Wel konden Dominique Aegerter en Galang Hendra Pratama goed werken aan de afstelling in deze lastige omstandigheden. Er werd veel interessante data verzameld, waarop het team verder kan borduren. De omstandigheden tijdens de tweede dag op Motorland Aragon waren uitstekend met zon en een perfecte baantemperatuur.

Aegerter liet opnieuw zien dat hij zich erg snel weet aan te passen aan de Yamaha R6 van Ten Kate Racing. In de middag werd er een racesimulatie gedaan, waarbij de Zwitser een zeer sterke tempo aan de dag legde, ook vergeleken met het racetempo van de World Supersport races van afgelopen jaren. Voor Hendra Pratama was het opnieuw een leerzame test. De jonge Indonesiër komt stap voor stap beter in zijn ritme op de Ten Kate Yamaha. Na twee weken in Spanje, sluit het team de test met een grote glimlach af.

Dominique Aegerter: “We hebben twee dagen getest in Aragon in zeer wisselende omstandigheden. De eerste dag was best lastig, omdat er veel wind stond. We konden wel bruikbare informatie verzamelen voor de motorrem en afstelling van de motor. De tweede dag waren de omstandigheden erg goed en kon ik op zoek gaan naar de limiet. Het team werkte erg goed en wist de motor verder te verbeteren. Het tempo tijdens de racesimulatie was erg goed, maar we moeten nog op zoek naar dat beetje extra voor een kwalificatieronde. We liggen op schema om klaar te zijn voor de start van het seizoen. Het is inmiddels een lange pauze geweest zonder races. Ik kan dan ook niet wachten om met de andere rijders weer de strijd aan te gaan.”

Galang Hendra Pratama: “Ik sluit deze test met gemengde gevoelens af. De eerste dag ging het erg goed en kon ik goede rondetijden zetten in lastige condities. Beetje bij beetje wist ik mijn tempo te verbeteren en samen met het team werkten we aan mijn rijstijl en rijlijnen op de baan. Tijdens de tweede dag crashte ik in de eerst sessie en daarna had ik meer moeite om in het ritme te komen. Uiteindelijk denk ik dat het een goede test is geweest. Ik kijk erg uit naar de eerste ronde op Motorland Aragon, omdat het één van mijn favoriete circuits is. Ik wil het team heel erg bedanken, want zij geven mij geweldige support.”

Kervin Bos [teammanager Ten Kate Racing Yamaha]: “We zijn twee weken onderweg geweest in Spanje en ik moet zeggen; het was een geweldige test. Het is aan de kant van Dominique vlekkeloos verlopen. Hij heeft gedaan waar we op gehoopt hadden. Dominique past perfect bij de Ten Kate stijl, een combinatie van hard werken en ook plezier maken. Galang had een test met ups en downs. We zijn voornamelijk bezig geweest om structuur in het rijden bij hem aan te brengen en dit kost tijd. Ik ben ervan overtuigd dat de snelheid er ook bij hem gaat komen. Ook ben ik zeer tevreden over hoe de samenwerking met Galang verloopt en ik denk dat dit ook een heel mooi project kan worden. 19 april komen we weer in actie, dan tijdens een testdag op ons thuiscircuit in Assen!”

Ten Kate Racing Yamaha reist nu terug naar de thuisbasis in Nieuwleusen. 19 april zal het team met beide rijders nog gaan testen op het TT Circuit Assen. De 2021 World Supersport seizoensopener staat van 21 t/m 23 mei op Motorland Aragon gepland.

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter