Ben jij een actief circuitrijder, een beginnend – of reeds ervaren coureur en je wilt je continue verbeteren, stappen blijven maken en steeds snellere rondetijden rijden? Schrijf je dan in voor de nieuwe Cursus ‘Rijtechniek voor Racers’.

De cursus “Rijtechniek voor Racers” stelt jou als rijder centraal. Want de rijder is de bepalende factor voor een snelle rondetijd op een circuit. Maar wat is nu een goede rijder? Hoe kun je jezelf verbeteren en stappen blijven maken? In deze cursus komen alle aspecten voorbij die daar aan bijdragen. Het hoofdbestanddeel daarin is heel veel aandacht voor rijtechnieken.

Om alle informatie duidelijk over te brengen, is de dag verdeeld in drie blokken:

Blok 1: De cursus start net als een goede racer met de voorbereiding. Hierbij wordt o.a. de opbouw van een raceteam bekeken, gaat men kort in op het belang van de motorfiets. Men besteedt veel aandacht aan de track walk: een rondje lopen over het circuit. Dit is iets wat naar de mening van de docenten veel te weinig gebeurt maar je wel hele belangrijke informatie oplevert.

Blok 2: In blok 2 behandelt men de rijtechniek. Men laat je op het demonstratiemodel zien wat belangrijk is in zit positie en lichaamshouding. Hoe je de rem het snelst erbij pakt en wat veel gemaakte fouten zijn bij het remmen en terugschakelen. Rijlijnen worden niet vergeten en vormen een belangrijk deel van dit blok.

Blok 3: In het laatste blok benoemt men de mogelijkheden die sectietijden en data je leveren voor het analyseren van je prestatie op de baan. Deze analyse gebruik je later weer ter voorbereiding.

Kortom een breed programma waarin je zelf aan de slag gaat met opdrachten! Tussendoor is er een gezamenlijke lunch in de kantine van Ten Kate Racing Products. Koffie en thee is aanwezig tijdens de cursus.

Waarom moet je deze cursus volgen?
Deze cursus zal je laten zien dat je als rijder continue kunt werken aan jezelf. Je leert waar je op moet letten en met deze informatie kun je gericht jij eigen verbetertraject bepalen.

Docenten
Tijdens deze cursus zijn Walter Jansen en Leon Bovee jullie docenten. Walter werkt sinds 2012 als freelance data engineer voor verschillende raceteams en deelt tijdens de cursussen zijn ervaringen. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het geven van cursussen. Leon Bovee is een veelgevraagde Rider Coach die rijders in veel verschillende kampioenschappen begeleidt. Hij heeft zelf gereden in verschillende kampioenschappen op verschillende motoren en beschikt daardoor over heel veel ervaring.

Ten Kate Training Center
Het Ten Kate Training Center is uitgegroeid tot een unieke locatie in Nederland. In het Training Center worden entertainende cursussen gegeven met motoren en motorrijden als centraal onderwerp. Door middel van een echte motor op een beweegbaar platform kan elke stand van de motor op een duidelijke manier inzichtelijk worden gemaakt en worden uitgelegd welke rijeigenschappen daarbij horen.

Ook het ondersteunende beeld en geluid zorgt voor een duidelijke uitleg van de gegeven onderwerpen. Daarnaast zijn er opengewerkte schokbrekers en veerpoten, en heel veel verschillende onderdelen te vinden.

  • Cursus Rijtechniek voor Racers
  • Datum: Zaterdag 14 maart 2020
  • Cursusduur: 10:00 – 14:30
  • Cursusprijs: €189,- inclusief lunch en 21% BTW
  • Locatie: Ten Kate Training Center, Rollecate 55 Nieuwleusen
  • Max. 16 deelnemers, wees er snel bij!

Interesse?
Ben jij klaar om je rondetijden sterk te verbeteren en een gezellige en zeer leerzame dag te beleven?  Meld je dan aan voor de cursus door op de onderstaande link te klikken, let op er zijn slechts 16 plekken beschikbaar! Vergeet niet je gegevens te vermelden, tot dan!

Meer info en aanmelden: ‘Rijtechniek voor Racers’