Tessels en Van Wikselaar winnen in Assen tijdens tweede IDC wedstrijddag van het seizoen

2330
dutch-supersport-assen
Dutch Supersport race TT Circuit Assen | foto© Jan Timmerman

Zaterdag 29 april werden op het TT Circuit Assen de tweede IDC-races van 2023 verreden. Winst was er voor Wiljan van Wikselaar, Nick van de Wetering, Wayne Tessels, Tommie van Amen en Joep Overbeeke. Onderstaand alle uitslagen van de tweede wedstrijddag van het seizoen.

Evenement: IDC Assen – 2023 (02)
Circuit: TT Circuit Assen
Categorie: DutchProClass 600, Naked Bike, Dutch Supersport, Dutch ProClass 1000, Dutch Superbike
Tijd: 14:30 – 17:25 uur
Sessie: Races
Condities: Bewolkt, 13 graden

Uitslagen races zaterdag 29 april:

Dutch Supersport
Het was Wiljan van Wikselaar die van pole position mocht vertrekken. Selwin Hamden en Rick Kooistra stonden naast hem op de eerste startrij. De race was in het begin heel spannend. Van Wikselaar wist een gaatje te slaan en pakte de winst. Hamden ging onderuit in de strijd om de tweede plaats. Kooistra werd tweede voor Mike Duin.

Dutch ProClass 1000
Henk Speelman pakte met een 1’49.128 de pole position voor Nick van de Wetering en Dennis Hietbrink. Van de Wetering werd de winnaar van de Dutch ProClass 1000 race. Het werd een zeer spannende race waarbij Speelman tweede werd, nipt voor Jeffry Posthuma.

Dutch Superbikes
Wayne Tessels noteerde in de kwalificatie de snelste tijd en vertrok vanaf pole position, gevolgd door Ferry van Rijn en Joris Lentfert. Ook in de race was de Kawasaki coureur het snelst voor Van Rijn en Lentfert die hiermee revanche nam na zijn tegenslag in de openingsrace van het seizoen.

Dutch ProClass 600
Walter Teunissen greep in de Dutch ProClass 600 de pole position voor Hessel Lubbers en Bart van Asselt. In de race werd het een nipte overwinning voor Tommie van Amen die de vanaf de derde plaats op de grid vertrokken Teunissen wist te verslaan terwijl poleman Teunissen in deze tweede race van het seizoen genoegen moest nemen met de derde en laatste podiumplaats.

1. Tommie van Amen, Suzuki, 19’03.583
2. Bart van Asselt, Kawasaki, +0,483
3. Walter Teunissen, Suzuki, +7,638
4. Erwin Jacobs, Suzuki, +19,269
5. Hessel Lubbers, Yamaha, +20,677

Dutch Naked Bike
In de Dutch Naked Bike was het Joep Overbeeke die de pole position wist op te eisen. Kevin de Haan en Fabian Heusinkveld maakten de eerste startrij compleet. Overbeeke was ook in deze tweede race van het seizoen oppermachtig en reed probleemloos naar zijn tweede overwinning van het seizoen. De Haan en Heusinkveld passeerden op de plaatsen twee en drie de finish.

1. Joep Overbeeke, Kawasaki, 18’22.696
2. Kevin de Haan, Kawasaki, +13,881
3. Fabian Heusinkveld, Yamaha,+1’06.407
4. Daisy Verhoeven, Kawasaki, +1 lap

Volledige uitslag: ASSEN23_2_DUTCHPRO600NAKED_race

De derde race voor het IDC kampioenschap vindt plaats op 27 mei op het TT Circuit Assen.