Tessels negende op Donington Park

175
07_WorldSBK_Acerbis UK Round Donington Park 27-29 May 2016

Dit weekend heeft Wayne op het Engelse circuit van Donington Park gereden, één van de mooiste banen op de kalender met een prachtig vloeiend eerste deel. Na een goede test op Misano wist de Kawasaki coureur zich het hele weekend rond de top 10 te handhaven. Na een hard duel pakte Wayne de 9de plaats in de race.

Vrije trainingen
Op vrijdag startte het raceweekend met 2 vrije trainingen van 45 minuten. Beide trainingen was de coureur in de top 15 te vinden en wist hij deze eerste dag af te sluiten op een 11de plaats.

Kwalificatie
Op zaterdagmiddag was het tijd voor het echte werk, de kwalificatie. Onder zonnige  omstandigheden ging Wayne de baan op. Na een eerste stint stond de Nederlander op een 12de tijd gekwalificeerd. Nadat de monteurs een nieuwe achterband gemonteerd hadden wist hij er nog 0,7 af te rijden. Zijn rondetijd was goed voor een 9de tijd, een mooie prestatie waarmee hij de snelste Kawasaki coureur was.

Wedstrijd
De start verliep, net als de voorgaande races, erg chaotisch met een aantal crashes. Wayne wist goed van zijn plek te komen en kwam de eerste ronde door op de 9de plaats. Na een fout ontstond er echter een gaatje naar de groep die streed om de 6de positie. Na een reeks snelle rondetijden wist hij de aansluiting te vinden bij deze groep.

Na een aantal inhaalacties binnen de groep, reed Wayne op de 8ste plek in de laatste ronde. Hij deed een poging de 7de plek te pakken, maar raakte hierbij de grip aan de voorkant van de machine kwijt en verloor hiermee kostbare meters. Wayne bracht de MTM HS Kawasaki als 9de over de finish. Hiermee is hij ook gestegen naar de 12de plek in het WK Superstock 1000.

Wayne: ”Het is voor ons als team een goed weekend geweest. Met name het constante en hoge tempo dat ik kon rijden geeft aan dat we een flinke stap gemaakt hebben. Het is jammer dat ik uiteindelijk niet nog verder naar voren kon komen door wat problemen met de voorband. Het team en Kawasaki heeft fantastisch werk geleverd en ben hun dan ook zeer dankbaar!”

Aankomend weekend neemt Wayne deel aan een Supermotard race op het circuit van Emmen op zijn KX450F. Het weekend erna, op 11 & 12 juni, hopen we u te verwelkomen op de open dag van Arie Molenaar Motors waar Wayne samen met zijn motor uiteraard ook aanwezig zijn.