Aanstaande zondag staat alweer de laatste race van het seizoen op het programma voor het ChromeBurner Wayne’s Racing Team. Wayne Tessels zal in actie komen in de World Supersport op Magny Cours. Het doel na het goede weekend in Portimão is om WK-punten te scoren op het Franse circuit.

Wayne Tessels en het ChromeBurner Wayne’s Racing Team hebben een goed gevoel overgehouden aan het sterke raceweekend op Portimão, dat helaas vanwege technische problemen niet beloond kon worden met punten in de wedstrijd. Wel was het zeer positief om te zien dat er vooruitgang is geboekt in de zomer en dat Tessels constant verder van voren zat.

Aanstaand weekend (28 t/m 30 september) is het laatste raceweekend voor Tessels in de World Supersport, aangezien hij enkel aan de Europese rondes van het kampioenschap deelneemt. Het doel voor Tessels is duidelijk; hij wil het seizoen goed afsluiten en met WK-punten huiswaarts keren. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk om vanaf de eerste vrije training er goed bij te zitten, om zo toe te kunnen werken naar een goed resultaat in de wedstrijd.

Wayne Tessels: We hebben een mooi weekend gehad in Portimão en goede progressie geboekt, maar het was ontzettend jammer dat we dit niet om konden zetten naar een resultaat in de race. We gaan nu alweer naar de laatste evenement van het seizoen. Magny Cours is niet mijn meest favoriete baan, maar het is wel ontzettend gaaf om er te rijden met zoveel publiek op de tribunes. Er komen ook nog aantal sponsoren naar Frankrijk, wat een extra stimulans voor ons is om een goed resultaat neer te zetten. We gaan er vanaf vrijdag weer vol tegenaan en ons doel is om met WK-punten het seizoen af te sluiten.’

De World Supersport wedstrijd start zondagmiddag om 13:45 uur.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App