Met jeugd bouwen aan een sportieve toekomst. Dat is de gezamenlijk visie van Hans van den Oever, Marc Goutziers en Henk Schotman.

Na een geslaagde test met zes coureurs in de leeftijd van 6 tot 17 jaar op het bedrijfsterrein voor het pand van VOS Truckparts blijkt dat het asfalt prima voldoet voor trainingsdoeleinden.

“Het was genieten om de twee opstappers, de twee eerstejaars maar ook de twee Rookies Beekmans en Schotman hun rondjes op hun 4Takt pocketbikes te zien rijden. Ik wilde zien dat het veilig en plezierig kon op mijn terrein. Dat is prima gelukt. Daarom mogen ze onder begeleiding van RACE-KIDS vaker komen trainen.”

Aldus Hans van de Oever, directeur van VOS Truckparts en tevens drijvende kracht achter het Dutch Racing Team deelnemend in het 2016 WJC Moto3 met Walid Soppe. Maar eerder met Bo Bendsneijder, Bryan Schouten en Superbike racer Michael van der Mark.

“Het zou fantastisch zijn als iedereen die de motorsport een wam hart toedraagt eens rond kijkt in zijn omgeving en een privé terrein vindt waar we circa 30 meter in een vierkant aantreffen dat vrij gemaakt kan worden van obstakels. Met pylonen zetten we dan snel één van onze opstap parcours uit. Daarop leren circa 20 kinderen in één middag zelfstandig rijden. En dat schouwspel van blijde kinderen op een motor van nog geen halve meter hoogte doet elke terrein eigenaar glimlachen. Na een uur oefenen kunnen de jonge kinderen zelfstandig rijden op het kleine parcours.. Wat we nu anders doen dan voorgaande jaren is dat we 3 keer rijden in dezelfde regio. Met dezelfde kinderen op hetzelfde parcours kunnen zij na drie keer wel beslissen of ze willen doorgaan met deze sport. Veilig, plezierig en zeer voordelig in kosten bieden wij diverse opties aan. Wij werken binnen RACE-KIDS met ervaren KNMV gecertificeerde trainers en instructeurs die altijd aanwezig zijn om de groep kinderen en ouders te begeleiden. Het is een eenvoudig maar doeltreffend concept wat dankzij de vele betrokken ouders, vrijwilligers en sponsoren mogelijk wordt gemaakt. Ik ben ontzettend blij dat juist Hans van den Oever hieraan zijn medewerking verleent. Als team eigenaar ziet hij het belang op termijn in. Het is mijn passie voor racesport en de waardering van de kinderen en hun ouders die mij persoonlijk stimuleren door te pakken met dit concept”.

Aldus een bevlogen Schotman, initiatiefnemer en oprichter van Stichting RACE-KIDS.

“VROOAM lubricants sponsort diverse taken van motor- en autosport. Ook diverse Nederlandse rijders. Om te zorgen dat we mee blijven draaien op mondiaal niveau is aanwas en begeleiding van de jeugd cruciaal. RACE-KIDS heeft ons verzocht mee te denken in de opzet van regionale activiteiten en rijmogelijkheden. Via ons netwerk van dealers en racesport liefhebbers hebben we ook toegang tot de markt waaruit nieuw asfalt en opstappers beschikbaar komen. En talent mag je best in een vroeg stadium op weg helpen toch. Ten slotte hebben we niet voor niets de VROOAM Talent Pool in het leven geroepen. Die breiden we graag uit met rijders die we al vroeg spotten.”

Aldus Marc Goutziers eigenaar van GP Products, importeur van VROOAM, de Nederlandse fabrikant van diverse sport olie producten.

Als je een kind kent die ook wil leren racen, meldt het dan aan voor een opstapdag en cursus via de aanmeldpagina op de website www.race-kids.nl .

Weet je asfalt te liggen dat mogelijk beschikbaar is voor opstap mogelijkheden voor RACE-KIDS, geef dan een bericht aan Henk Schotman via email: secretaris@race-kids.nl of telefonisch via gsm 06-47250810.