Van 10 t/m 12 maart en van 8 t/m 10 april komen de MotoE teams en coureurs in actie op het Circuito de Jerez-Ángel Nieto om te testen voordat het seizoen voor de elektrische klasse begin mei van start gaat op het zuid-Spaanse circuit tijdens de Grand Prix. 

De officiële testdagen voor de FIM Enel MotoE World Cup zijn bekend. Van 10 t/m 12 maart en van 8 t/m 10 april zullen de teams en coureurs in actie komen op het Circuito de Jerez-Ángel Nieto om zich voor te bereiden op het seizoen. Vorig jaar ging het tijdens deze testen nog volledig mis toen de complete MotoE tent afbrandde met daarin alle motoren, laadstations, laptops, bandenwarmers, gereedschap etc. Hierdoor werd het allereerste MotoE kampioenschap uitgesteld en ging deze pas tijdens de Duitse Grand Prix op de Sachsenring van start in juli, ruim twee maanden later dan gepland.

De FIM Enel MotoE World Cup zal in 2020 verreden worden over zeven races tijdens vijf Grands Prix, waaronder tijdens de Dutch TT op het TT Circuit Assen eind juni.