Tetsuta Nagashima komt in 2020 uit voor het Red Bull KTM Ajo Moto2 team. De Japanner wordt de opvolger van de na dit seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Brad Binder binnen het team de teamgenoot van de Spanjaard Jorge Martin.

Tetsuta Nagashima verlaat na dit weekend het Onexox TKKR SAG Team om volgend seizoen in de Moto2 klasse uit te gaan komen voor het Red Bull KTM Ajo Moto2 team. De 27-jarige Japanner is door KTM aangetrokken als nieuw talent binnen de onlangs door KTM opgestarte  KTM GP Academy.

De KTM GP Academy is nieuwe door KTM opgestarte structuur om de beste talenten afkomstig uit o.a. de Northern Talent Cup en de Red Bull MotoGP Rookies Cup via de Moto3 en Moto2 de kans te geven op één van de vier Red Bull KTM MotoGP startplaatsen.

Nagashima heeft vier jaar ervaring in de Moto2 klasse en behaalde dit seizoen tijdens de Oostenrijkse Grand Prix zijn eerste pole in de klasse.

Tetsuta Nagashima: “Ik ben zo blij met deze overstap. Ik heb me dit jaar constant weten te verbeteren, met name na de zomerstop. Ik heb tijdens de kwalificaties vaak binnen de top vijf gezeten, maar in de races zat het vaak wat tegen waardoor ik nog geen podiumfinish heb weten te behalen. Ik maak nu de overstap naar één van de beste teams in de paddock. Ik ken Aki en hoe hij werkt en ik heb veel geleerd toen ik onder zijn hoede heb gereden; ik heb destijds echt veel geleerd. In de Moto2 zijn de verschillen zo klein, een verschil van 0,1 of 0,2 van een seconde kan het verschil van zo maar vijf of zes posities. Het is heel moeilijk om je individueel te verbeteren in deze klasse, maar met het juiste team is het mogelijk om deze kleine stap te maken. Ik ben nu al op en top gemotiveerd voor 2020.”

Aki Ajo – Teammanager: “We zijn echt blij dat alles nu al klaar is voor 2020 en we zijn gemotiveerd voor onze eerste test in Jerez. Ik heb het gevoel dat we met Jorge en Tetsuta een sterke line-up hebben voor de Moto2 klasse, dit omdat beide coureurs dit seizoen een grote stap hebben gemaakt, vooral in de tweede helft van het seizoen, waar ze allebei dicht bij de top zijn geweest. Als ze nu beginnen met testen, dan denk ik dat we het goed zullen doen komend seizoen.”

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App