The Race Factory en Freetech 50 zoeken 125cc 4-takt machines en coureurs

1785
freetech 50
foto© Bertus Blokzijl

Tientallen jaren domineerden de 125cc 4-takt racers van merken als Yamaha, Suzuki en KTM de circuits. Nog steeds worden er voor hen evenementen georganiseerd in zowel binnen- als buitenland. Echter, de tijd dat deze racers op de circuits te zien waren lijkt te zijn veranderd. Hoewel er naar de mening van Freetech50 en The Race Factory genoeg van deze motoren ergens zouden moeten staan, lijken de eigenaren niet te weten waar ze met hun passie terecht kunnen. Hier willen Freetech50 en The Race Factory verandering in brengen.

Wedstrijdkalder en circuits
Freetech50 en the Race Factory proberen ieder jaar een leuke en uitdagende kalender neer te zetten en organiseren voor deze klasse prachtige evenementen op circuits als Croix-en-Ternois, Börde Klassik in Duitsland en het indrukwekkende circuit in Pozan (Polen) bij Freetech50. The Race Factory organiseert in Staphorst, Lelystad, kartbaan pottendijk Emmen, kartbaan Vledderveen en Oss evenementen.

En natuurlijk niet te vergeten ons Nederlandse TT Circuit Assen, waar de coureurs de kans krijgen om zowel op de grote als de kleine TT-baan races te rijden. Dit alles dankzij deze twee organisaties.

Gezamenlijk doel
Beide clubs delen een gemeenschappelijk doel: veel plezier zowel op als naast de baan, zonder dat het veel geld kost. Op de baan wordt, als dat moet, scherp gereden, maar in het rennerskwartier is het een gezellige en hechte groep die samen veel plezier heeft. Ze streven naar het creëren van evenementen op de mooiste circuits waar deze motoren kunnen rijden en verwelkomen coureurs van alle leeftijden.

Beide clubs roepen daarom alle eigenaren van een Supersport 125cc 4-takt op om contact met hen op te nemen. Samen hopen ze ervoor te zorgen dat de circuits in 2024 weer bruisen van activiteit. Eigenaren van deze motoren worden aangemoedigd om zich snel aan te melden en deel te nemen aan (één van) onze activiteiten.

Freetech50 en The Race Factory
Samenvattend biedt men met de Freetech50 en The Race Factory iets wat weinig meer voorkomt. De vrijheid om je eigen racer te bouwen zoals je zelf wilt. En deze racer daarna te rijden op indrukwekkende circuits in een klasse waar kameraadschap op de voorgrond staat. Of je nu puur komt om te winnen, of gewoon wilt rijden en van de sfeer genieten. Het kan hier!

Wedstrijdkalender 2024

Datum Evenement Freetech50 The Race Factory
30 maart Voorjaarstraining Vledderveen
12 – 14 april Trackday (12 april) en race 1 Croix-en-Ternois, Frankrijk
13 april Race 1 Vledderveen
4 mei Race 2 Lelystad
18 mei Pinksterraces, race 3 Oss
18 – 20 mei Pinksterraces, race 2 Colmar-Berg, Luxemburg
24 – 26 mei YCF Promo dag (24 mei) en 2-uurrace Funduranse (race 4 en 5) Assen Junior track
1 juni Race 6 Assen Junior track
15 juni Race 7 Vledderveen
5 – 7 juli Dutch Classic, race 3 TT Circuit Assen
20 juli Race 8 Staphorst – De Tippe
26 – 28 juli Börde Klassik, race 4 Oschersleben, Duitsland
30 augustus – 1 september Race 5 Poznan, Polen
14 september Race 9 Lelystad – Midland Circuit
12 oktober Race 10 – Finale Race Pottendijk

 

Meer informatie?
Bezoek de websites www.freetech50.eu of www.theracefactory.nl
Of schrijf een e-mail naar [email protected] of [email protected]Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.