Thitipong Warokorn kwam tijdens de Superpole race van de Pirelli Thai Round zwaar ten val. De verwondingen van Thaise coureur, die na zijn val werd aangereden door Honda coureur Leon Camier, blijken veel ernstiger dan de eerste berichten deden vermoeden.

Het ongeval gebeurde in de zesde ronde van de tien ronden tellende Superpole wedstrijd op het Chang International Circuit. Thitipong Warokorn raakte de voor hem rijdende Leandro Mercado, kwam ten val er werd daarna aangereden door de achter hem rijdende Leon Camier.

Een zeer geschrokken Camier zag meteen de ernst van de situatie in nadat Warokom in roerloos op de baan bleef liggen. De wedstrijd werd dan ook meteen stilgelegd om de Thai medische assistentie te kunnen verlenen. Vanuit het ziekenhuis van Buriram kwam vervolgens het bericht dat de verwondingen gezien de impact van het ongeval mee leken te vallen en dat er ‘slechts’ sprake was van twee gebroken borstwervels (de vierde en vijfde thoracale wervel) en een hersenschudding. En wat misschien wel het belangrijkste was, het ruggenmerg was niet beschadigd en dus nagenoeg geen risico op verlammingsverschijnselen en blijvend letsel.


Na ruim een week blijkt de situatie echter toch iets minder rooskleurig dan hetgeen er in de eerste officiële berichten werd bekendgemaakt. Volgens een laatste update van de familie brak Warokorn bij de crash namelijk geen twee maar zes wervels. Naast deze gebroken wervels is er tevens sprake van twee gebroken ribben, twee gebroken schouderbladen en een breuk in het borstbeen!

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App