Tijdens de Tissot Superpole Race van de Pirelli Thai Round werd de race in de zevende ronde stilgelegd na een crash waarbij Leon Camier (Moriwaki Althea Honda Team) en wildcard coureur Thitipong Warokorn (Kawasaki Thailand Racing Team) betrokken waren.

Na de eerste medische onderzoeken werd bekendgemaakt dat Warokorn bij de crash borst- en hoofdblessures had opgelopen, evenals een hersenschudding. De Thaise coureur werd onmiddellijk naar het Buriram ziekenhuis overgebracht voor verdere medische onderzoeken, waar hij werd gediagnosticeerd met een breuk in de 4e en 5e thoracale (borst)wervels. Ook konden de artsen vaststellen dat er geen schade aan het ruggenmerg was en het risico op verlamming zo goed als uitgesloten kon worden.

Na een nacht in het Buriram ziekenhuis werd Warokorn maandag per helikopter naar het ziekenhuis in Bangkok overgebracht waar hij dezelfde avond nog een operatie onderging.

Het Kawasaki Thailand Racing Team heeft inmiddels bevestigd dat deze operatie succesvol is verlopen en dat Warokorn zowel lichamelijk als ook zijn zintuiglijke systemen goed reageren, en dat hij naar verwachting over een paar dagen alweer kan zitten. Hij zal voorlopig nog ter observatie in het ziekenhuis blijven waar hij onder toezicht zal blijven van de arts Tayard Buranakari van de afdeling orthopedische wervelkolom chirurgie.

Naast Warokorn liep ook Leon Camier een blessure op bij deze crash. De Honda coureur kon echter met alleen een pijnlijke knie zondagavond terugvliegen naar Europa. De in Andorra wonende Brit zal deze dagen in Barcelona verder medisch onderzocht worden, hierna kan er meer gezegd worden over de precieze aard van zijn verwondingen en hoe lang het herstel zal duren.

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App