De blessures van de zondag tijdens de Superpole race op het Chang International Circuit aangereden Thitipong Warokorn vallen naar omstandigheden mee. De Thaise wildcard coureur heeft ‘slechts’ twee gebroken borstwervels overgehouden aan de crash.

De schrik zat er zondagochtend op het Chang International Circuit in Thailand even goed in. In de zevende ronde van de Superpole race raakte Thitipong Warokorn de achterkant van de machine van de voor hem rijdende Tati Mercado. Warokorn kwam daarbij zelf ten val waarna de achter hem rijdende Leon Camier hem niet meer kon ontwijken en over hem heen reed.

Camier raakte daarbij de borst, nek en hoofd van de Thaise Kawasaki coureur. Een geschrokken Camier, die zelf ook ten val kwam en daarbij o.a. een knieblessure opliep, zag direct de ernst van de situatie in en gebaarde dat de race stilgelegd diende te worden.

De wedstrijdleiding toonde dan ook meteen de rode vlag om zowel Warokorn als ook Camier medische assistentie te kunnen verlenen. De verwondingen van de Althea Moriwaki Honda coureur bleven beperkt tot een pijnlijke knie maar Warokorn werd, na op de plaats van het ongeval gestabiliseerd te zijn, met spoed overgebracht naar een het ziekenhuis in Buriram.

De eerste berichten waren dat de Thaise coureur, die in eerste instantie roerloos op de baan bleef liggen, ernstig hoofd-, nek en borstletsel had opgelopen bij de crash. De gehele WorldSBK paddock leefde zondag mee met de Thaise coureur en zijn team en hoopten allen op een goede afloop.

Maandagochtend heeft de Dorna WorldSBK organisatie een update gegeven en bekend gemaakt dat de Kawasaki coureur ‘slechts’ twee gebroken borstwervels (Fracture of the body of 4th and 5th thoracic vertebrae) heeft opgelopen bij de crash, het ruggenmerg niet is beschadigd en er geen risico is op verlamming. Naast deze twee fracturen heeft Warokorn een hersenschudding en diverse ernstige kneuzingen.

Naar omstandigheden ‘goed’ nieuws dus vanuit het ziekenhuis van Buriram.

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App