De MotoGP fans moeten hun wekker zondagochtend twee uur vroeger zetten wil men de races van de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix live kunnen volgen. De wedstrijdleiding besloot zaterdag het tijdschema aan te passen en de races te vervroegen vanwege de verwachte slechte weersomstandigheden.

In deze tijd van het jaar is het niet ongebruikelijk dat het in Sepang en omgeving halverwege de middag gaat regenen. Niet een klein regenbuitje maar zeg maar gerust heel hard. Dat dit ook uitgerekend dit weekend ten tijde van de voorlaatste Grand Prix van het seizoen is werd zaterdag al duidelijk toen de MotoGP kwalificatie al in de beginfase afgebroken moest worden vanwege een wolkbreuk die het onmogelijk maakte voor de MotoGP coureurs om veilig hun ronden te rijden.

Terwijl de MotoGP coureurs nog zaten te wachten of hun kwalificatie überhaupt zaterdag nog wel verreden kan worden heeft de wedstrijdleiding bekend gemaakt dat het tijdschema voor zondag aangepast zal worden.

Zo zullen alle drie warm-up sessies zondag een uur eerder verreden worden terwijl de drie races maar liefst twee uur eerder van start gaan.

Nieuw tijdschema zondag:

  • 00:40-01:00 uur Moto3 Warm up
  • 01:10-01:30 uur Moto2 Warm up
  • 01:40-02:00 uur MotoGPWarm up
  • 03:00 uur Moto3 Race
  • 04:20 uur Moto2 Race
  • 06:00 uur MotoGP Race

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App