Tim van Ooijen en het V/d Kamp MPA Racing Team hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan de plannen voor het komende seizoen. De plannen zijn inmiddels concreet: men zal in 2017 opnieuw op een Suzuki GSX-R 1000 van start gaan in de BeNeCup competitie en deel gaan nemen aan een aantal Superbike IDM wedstrijden.

Nadat Van Ooijen vorig jaar op een iets verouderde Suzuki in zijn debuut seizoen in de Superbike klasse van de BeNeCup als vierde wist te eindigen was de vervolgstap voor de V/d Kamp MPA Racing Team coureur al duidelijk; in 2017 van start gaan op de nieuwe Suzuki GSX-R1000.

De afgelopen periode is er hard gewerkt en zijn er de nodige overeenkomsten gesloten om alles mogelijk te maken. Zo kan Van Ooijen ook in 2017 weer rekenen op steun van Suzuki Nimag en de bekende Suzuki tuner Marc Hoegee zodat technisch alles weer tot in de puntjes verzorgd is. Ook het contract met hoofdsponsor Transportbedrijf van de Kamp werd verlengd en kan er op belangrijke steun gerekend worden van V/d Kooij verfgroothandel.

Mede dankzij de steun van deze fantastische sponsoren zijn de vooruitzichten voor komend seizoen uitstekend, en dit in combinatie met de goede berichten over de nieuwe Suzuki GSX-R 1000 geeft Van Ooijen veel vertrouwen voorafgaand aan het seizoen, een seizoen waarin hij zich tot doel heeft gesteld het behalen van zoveel mogelijk podiumplaatsen en uiteindelijk de 2017 BeNeCup Superbike titel.

Ook op technisch gebied is Marc Hoegee vol vertrouwen voor komend seizoen:

“Na een jaar waarin we ons meer gericht hebben op het opzetten van onze nieuwe motorzaak, is het ook erg fijn dat we ons nu ook weer op het racen kunnen richten. Met de nieuwe GSX-R 1000R heeft Suzuki weer een fantastische motor afgeleverd, een motor die zeker hoge ogen gaat gooien komende jaren. De samenwerking met het v/d Kamp/ MPA Racing Team wordt ook in 2017 voortgezet om zo de gemaakte progressie van 2016 vorm te geven in 2017. Uiteraard zijn we blij dat het team weer voor Suzuki gekozen heeft en daarmee ook laten zien loyaal te zijn naar het merk Suzuki. De basis van de nieuwe GSX-R1000R is zeer goed en zal op het circuit worden beproeft. Tim heeft in 2016 een leerjaar achter de rug en is er nu klaar voor om de volgende stap maken.”