Tito Rabat: “Heel eerlijk, het is een belabberde start van het seizoen”

2834
tito-rabat
Tito Rabat | foto© Barni Racing

Tito Rabat maakt nam na afloop van het vorig seizoen afscheid als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap. De Spanjaard wist vervolgens met hulp van Ducati onderdak te vinden in het FIM Superbike World Championship. Ondanks dat de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen hooggespannen waren bezet de Team Barni Racing Ducati coureur na vier verreden weekenden met 18 gescoorde WK punten slechts de 15e plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Tito Rabat had zich zijn overstap naar het FIM Superbike World Championship ongetwijfeld anders voorgesteld. De 2014 Moto2 wereldkampioen en13-voudig Grand Prix winnaar kan tot nu toe echter nog geen potten breken op de Ducati Panigale V4R. De negende plaats tijdens de Portugese ronde op het circuit van Estoril is vooralsnog zijn beste klassering tot nu toe in de twaalf verreden races.

Een week geleden in Donington was ongetwijfeld het meest vervelende en teleurstellende WorldSBK weekend voor de Spanjaard. Rabat kwam slechts in één van de drie weekenden aan de finish en verliet Engeland met slecht twee gescoorde WK punten.

Tito Rabat: “Ik kan niet veel positiefs zeggen als je maar slechts één keer aan de finish komt in een raceweekend. Het belangrijkste is nu om kalm te blijven en keihard te blijven werken. We begonnen het seizoen met veel problemen, op de laatste twee circuits werden we overrompeld – ik weet nog steeds niet waarom. In Misano hadden we vooraf getest en waren we veel beter. En je kunt geen goede conclusies trekken uit Donington. We moeten afwachten, geduldig zijn en het maximale uit elk weekend zien te halen.”

In gesprek met worldsbk.com blikte Rabat deze week terug op de eerste raceweekenden van het seizoen.

Tito Rabat: “Als we eerlijk zijn, kunnen we niet anders zeggen dan dat dit een belabberde start van het seizoen is geweest, een hele belabberde zelfs. Wat ik thuis er allemaal voor doe, zie ik niet terug op de baan. Voor mij is er geen andere optie dan geduld te hebben en vooral kalm te blijven. In de loop der jaren raak je eraan gewend om thuis motivatie op te doen voor je werk als de resultaten even uitblijven of er niet zijn. Aan het eind van de dag gaat het erom dat je genoeg vertrouwen hebt, dat is het belangrijkste. Ik weet dat ik snel ben en ik zal 100 procent blijven geven van wat ik heb.”

Het eerstvolgende wedstrijdweekend voor Rabat is in het weekend van 23 t/m 25 juli op het TT Circuit Assen, geen onbekend circuit voor de voormalig Grand Prix coureur.

Tito Rabat: “Ik ben niets speciaals van plan voor Assen. Ik hoop de komende weken me goed voor te bereiden en er in goede conditie aan te kunnen beginnen. Het is nu gewoon zaak om rustig te blijven en te blijven doen wat ik moet doen. Of het nu goed of slecht gaat, gefocust blijven en niet in paniek raken dat is het enige wat me de komende weken te doen staat.”

Toprak Razgatlioglu komt als leider in de tussenstand van het kampioenschap naar Assen, de Yamaha coureur nam onlangs in Donington de leiding over van regerend en veelvoudig WorldSBK kampioen Jonathan Rea.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter