Tito Rabat in 2023 met Pramac Racing in MotoE

962
Pramac CEO Paolo Campinoti en Tito Rabat | © Pramac Racing

Tito Rabat zal in 2023 debuteren in het MotoE wereldkampioenschap. De Spanjaard zal uitkomen voor Pramac Racing op de nieuwe Ducati MotoE machine die volgend jaar gebruikt zal worden in de elektrische klasse.

Het Pramac Racing team heeft bekendgemaakt dat Tito Rabat in 2023 deel zal uitmaken van het Italiaanse team in de MotoE klasse, dat vanaf komend jaar een officieel wereldkampioenschap is. De Moto2 wereldkampioen van 2014 zal na twee jaar afwezigheid weer terugkeren in de MotoGP paddock op een Ducati, echter nu niet een Desmocedici GP machine maar op een elektrisch model van de Italiaanse fabrikant. Afgelopen jaar werd Tito Rabat kampioen in het ESBK (Spaans superbike kampioenschap) op een Honda, heeft hij Lucas Mahias één keer vervangen bij het Puccetti Kawasaki team en reed hij ook één ronde in het British Superbike kampioenschap bij TAG Racing Honda.

Naast Rabat zijn er onlangs al meer namen bekendgemaakt voor de MotoE klasse in 2023. Hikari Okubo en Alessandro Zaccone zullen het Tech3 E-Racing team vormen, Randy Krummenacher vervangt wereldkampioen Dominique Aegerter bij IntactGP en zal Hector Garzó als teamgenoot hebben, Miquel Pons en Eric Granado vertegenwoordigen wederom het LCR E-Team, Mattia Casadei en Nicholas Spinelli rijden voor het PONS Racing team en Jordi Torres is overgestapt naar het Openbank Aspar MotoE team.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter