Tito Rabat opvolger Tom Sykes bij Kawasaki Puccetti Racing

1724
tito-rabat
Tito Rabat | foto© Kawasaki Racing

Tito Rabat keert binnenkort terug als coureur in het FIM Superbike World Championship. De 34-jarige Spanjaard wordt de rest van het seizoen de opvolger van de onlangs opgestapte Tom Sykes binnen het Kawasaki Puccetti Racing Team.

Na het vertrek van Tom Sykes, de Brit koos onlangs voor een terugkeer naar zijn voormalige werkgever BMW Motorrad, moest het Italiaanse Kawasaki Puccetti Racing op zoek naar een opvolger. Deze heeft men gevonden, vanaf de komende ronde van het kampioenschap over ruim een week in Misano, zal de vandaag jarige Tito Rabat de Kawasaki Ninja ZX-10RR van het team gaan bemannen. Het Italiaanse team en de 2014 Moto2 wereldkampioen hebben een overeenkomst bereikt voor de rest van het huidige seizoen.

Kawasaki Puccetti Racing en Rabat zijn geen onbekenden voor elkaar, men werkt eerder al vier wedstrijdweekenden samen, en wel 2021 tijdens het wedstrijdweekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli en in 2022 tijdens de wedstrijdweekenden op Portimão, San Juan Villicum en op het Mandalika International Street Circuit in Indonesië.

Tito Rabat: “Ik ben blij om terug te keren bij Team Puccetti en Kawasaki. Dit is een geweldige kans voor mij om terug te keren in het WorldSBK maar ook om het racetempo hoog te houden, want dit jaar kom ik eveneens uit in het MotoE kampioenschap waar er niet zoveel races zijn. Ik zal proberen deze kans optimaal te benutten en het team van Manuel Puccetti te helpen bij de verdere ontwikkeling van hun motor. Ik heb geweldige tijden gehad met dit team en er is veel respect over en weer, dus ik denk dat dit een goed moment is om me weer bij hen aan te sluiten en meer succes te boeken. Ik wil natuurlijk plezier hebben en alles geven, maar ook alle races voltooien om zoveel mogelijk data te verzamelen. Tot ziens in Misano!”.

Manuel Puccetti: “Ik ben verheugd om de terugkeer van Tito Rabat in ons team aan te kondigen. Zowel in 2021 als in 2022 moest de Spanjaard invallen voor een geblesseerde rijder, wat nooit gemakkelijk is, en hij reed zonder de kans te krijgen om te testen, dus zonder onze motor te kennen. Ondanks dat is Tito altijd de professional bij uitstek gebleken, met veel ervaring in zowel het Moto2- als het MotoGP-kampioenschap. Het is voor ons een genoegen om hem terug in het team te hebben voor deze thuisronde in Misano, waar we de motor verder zullen ontwikkelen en zullen proberen de tot nu toe behaalde resultaten te verbeteren.”

Tito Rabat
Tito Rabat, geboren op 25 mei 1989 in Barcelona, begon in 2004 als coureur in het CEV 125 en stapte in 2006 over naar het wereldkampioenschap in dezelfde categorie. In het seizoen 2011 kwam hij uit in de Moto2, waar hij in vijf jaar tijd twaalf overwinningen en drieëndertig podiumplaatsen behaalde. In 2014 werd hij gekroond tot Moto2 wereldkampioen. In 2016 stapte hij over naar de MotoGP, waar hij tot 2021 actief was. Daarna besloot hij over te stappen naar WorldSBK, een kampioenschap waarin hij tot nu toe 35 races reed en in totaal 53 WK punten scoorde. Dit seizoen neemt hij deel aan zowel het MotoE-wereldkampioenschap als het Spaanse ESBK 1000, waarin hij in 2022 als kampioen werd.

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.