Tom Booth-Amos het snelst op vrijdag in nat Magny-Cours

41
tom-booth-amos
Tom Booth-Amos | foto© worldsbk.com

Tom Booth-Amos heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de French Pirelli Round de snelste rondetijd op de klok gezet. De in Nederlands-Duitse dienst rijdende Brit was op een kletsnat Circuit de Nevers Magny-Cours het rapst voor Scott Deroue en Hugo de Cancellis.

De omstandigheden waren moeilijk vrijdag voor de WorldSSP300 tijdens de eerste dag van de Pirelli French Round. Op het moment dat de coureurs uit de lichtste klasse van het FIM Superbike World Championship vrijdagochtend klaar stonden voor hun eerste vrije trainingen gooiden de weergoden roet in het eten. Na lang wachten werden zowel de eerste sessie van de A en B Groep uitgesteld en verplaatst naar later op de dag.

Later op de dag konden de sessies wel doorgaan op een weliswaar nog steeds kletsnat Circuit de Nevers Magny-Cours. Na twee vrije trainingen, trainingen die gepaard gingen met talrijke crashes en zelfs rode vlaggen, was het Tom Booth-Amos die op de samengestelde tijdlijsten de snelste rondetijd van de dag had laten noteren. De RT Motorsports van SKM – Kawasaki was met een rondetijd van 2’09.900 het snelst voor Scott Deroue, Hugo de Cancellis, Kevin Sabatucci en Tom Bercot.

Koen Meuffels sloot deze eerste dag af met de vijftiende rondetijd op de samengestelde tijdlijst terwijl Jeffrey Buis genoegen moest nemen met de negentiende rondetijd van de dag.

Meer details en een uitgebreid verslag van deze en alle andere sessies van deze eerste dag in Magny Cours zijn te vinden in de Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App