Tom Booth-Amos met RT Motorsports by SKM – Kawasaki in WorldSSP 300

36
Tom Booth-Amos | foto© RT Motorsports by SKM – Kawasaki

Tom Booth-Amos maakt in 2020 de overstap van de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap naar de lichtste categorie van het WK Superbike kampioenschap; de World Supersport 300 klasse. De 23-jarige Brit heeft hiervoor een contract getekend bij het Nederlands/Duitse RT Motorsports by SKM – Kawasaki.

Na in 2019 nog een volledig Moto3 seizoen gereden te hebben in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap zal Tom Booth-Amos komend seizoen als vaste deelnemer aan de start verschijnen in het FIM Supersport 300 World Championship.

Ondanks een zeer verdienstelijke achtste plaats in oktober tijdens de Australische Grand Prix op het circuit van Phillip Island wist de 23-jarige Brit voor komend seizoen geen vaste startplaats meer te bemachtigen in de Moto3 klasse. Middels de tussenkomst van voormalig Grand Prix coureur Jeremy McWilliams werd er contact gelegd met RT Motorsports by SKM – Kawasaki en werd er gezamenlijk gekeken naar de mogelijkheden voor een overstap naar het FIM Supersport 300 World Championship.

Lang hoefde er niet onderhandeld worden en inmiddels is er een handtekening gezet onder een contract met RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Booth-Amos zal in april op het Motorland Aragon circuit zijn debuut maken in het voor hem nieuwe kampioenschap en aan de start verschijnen op een Kawasaki Ninja 400.

Tom Booth-Amos: ‘Ik ben erg blij dat ik komend jaar rij voor RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Het is een grote verandering voor mij, komend vanuit de Moto3, dus ik moet veel leren. Ik wil graag Jeremy McWilliams, het team, Kawasaki en verder iedereen die mij geholpen heeft bedanken voor alle ondersteuning. Ik kijk er erg naar uit om de nieuwe motor en het nieuwe paddock te leren kennen. Hopelijk kunnen we er samen iets moois van maken.”

Tom Booth Amos
Tom’ s passie om te presteren op hoog niveau begon al toen hij op vierjarige leeftijd geselecteerd werd voor het nationale gymnastiekteam van Groot-Brittannië. In zijn tienerjaren ontstond de passie voor motorracen, waarbij hij eerst succes boekte in de motocross voordat hij het zand inwisselde voor asfalt. Met drie nationale titels, inclusief de zeer hoog aangeschreven Britse Moto3-titel in 2017, weet Tom hoe het is om races en kampioenschappen te winnen.

Naast Amos zullen ook Dorren Loureiro, Dino Iozzo en Tom Bramich in 2020 in de kleuren van RT Motorsports by SKM – Kawasaki aan de start verschijnen in het FIM Supersport 300 World Championship.

jorke-erwig
Jorke Erwig | foto© RT Motorsports by SKM – Kawasaki

IDM Supersport 300
Ook de 14-jarige Jorke Erwig uit Duitsland heeft een contract getekend met RT Motorsports by SKM – Kawasaki, al zal hij gaan racen in het 2020 IDM Supersport 300-kampioenschap voor het nieuwe RT Motorsport by SKM – Kawasaki Junior Team. In 2019 werd Jorke geselecteerd voor het Red Bull MotoGP Rookies Cup-selectie-evenement op Guadix in Spanje en was hij de enige Duitser die het schopte tot de finaledag. Hij reed hiervoor ook onder andere bij de Race-Kids en Open Dutch 125 Suzuki Cup.

Voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup-rijder en WK Supersport 300-podiumfinisher Robert Schotman wordt de rijderscoach van alle RT Motorsports by SKM – Kawasaki IDM (junior) rijders in 2020.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App