446
tom-booth-amos
Tom Booth-Amos | foto© Randy van Maasdijk

Het was opnieuw een belangrijk en druk weekeinde voor Füsport – RT Motorsports by SKM  Kawasaki met de thuisrace in het WorldSSP300 op Assen en het IDM op Schleiz, een van de hoogtepunten van het seizoen.

In de eerste race van het FIM Supersport 300 Wereldkampioenschap op Assen streed Tom Booth-Amos bijna de volledige wedstrijd voor de podiumposities, maar na een crash in de laatste bocht moest hij helaas opgeven. Tot overmaat van ramp kreeg Tom ook nog een gridstraf van negen posities voor WorldSSP300 Race 2 vanwege ‘te langzaam rijden’ in de Superpole-sessie op zaterdag.

Ondanks al deze uitdagingen stond Tom op zondag op en top gemotiveerd aan de start van de laatste race van het weekeinde en reed lang aan de leiding voordat hij zich precies op het juiste moment voldoende wist los te rijden van de rest van het startveld. Een erg indrukwekkende zege en ook een zeer belangrijke overwinning in de titelstrijd. En dat in de thuisrace van Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki!

Dorren Loureiro maakte veel indruk in WorldSSP300 Race 1 door vanaf P17 op de grid uiteindelijk als zevende te finishen, slechts 1.480 seconde achter de racewinnaar en maar een half seconde van de podiumplaatsen. Ook Harry Khouri maakte indruk, want na een lastige Superpole moest hij starten vanaf P31 maar wist als twaalfde te finishen. Ook op zondag reed Dorren sterk en werd elfde terwijl Harry eindigde op P31.

Marvin Siebdrath kwalificeerde zichzelf op een knappe P2 in het IDM Supersport 300 op Schleiz in Duitsland maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met P9 in Race 1 na 12 ronden vol uitdagingen. Met Luca de Vleeschauwer op P5 en Jorke Erwig op P13 wisten alle drie de Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki-rijders punten te scoren. Tijdens IDM Supersport 300 Race 2 haalde Marvin zijn revanche door op het podium te eindigen dankzij een knappe derde plaats. Luca eindigde wederom op P5 en ook Jorke sloot op bijna zelfde positie af als in Race 1 (P12 – P13).

In het IDM Supersport 600 behaalde Dino Iozzo (P8) en Rob Hartog (P9) een dubbele top-10 in Race 1 en deden het nog beter in Race 2 met P7 voor Rob en P8 voor Dino.

Rob Vennegoor: “Ik ben zo blijf voor Tom en het team na crashes voor hem op Misano en Assen. Hij heeft het echt fantastisch gedaan na de gridpenalty en bleef ondanks alle pech zo gefocust voor Race 2. Het is ook zeer positief dat we eveneens op het podium eindigden in het IDM Supersport 300 op Schleiz, dankzij de derde plek van Marvin. Ik wil alle rijders, teamleden en sponsors nogmaals bedanken, want iedereen heeft hard gewerkt dit weekend! Het is echt prachtig om deel uit te mogen maken van dit team!”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]