Tom Lüthi onzeker voor de race in Brno na twee zware crashes

10
luthi
Tom Lüthi |foto© Garage Plus Interwetten

#CzechGP – De tweede dag van de HJC Helmets Grand Prix České republiky is voor Tom Lüthi niet verlopen zoals gepland. De Zwitser kwam twee keer hard ten val waarbij hij na zijn tweede crash overgebracht naar het ziekenhuis waar hij de komende nacht door zal moeten brengen.

Tom Lüthi kwam zaterdagochtend tijdens de derde vrije training ten val. Ondanks dat zijn machine zwaar beschadigd raakte hield de Zwitser zelf er slechts een pijnlijke hand aan over.

Na hard werken van zijn Garage Plus Interwetten monteurs stond de machine precies op tijd weer klaar voor de kwalificatie. Ondanks dat Lüthi direct weer snel was ging het met nog ongeveer tien minuten te gaan in de kwalificatie opnieuw mis.

De sessie werd meteen stilgelegd toen bleek dat Lüthi medische assistentie nodig was. Toen het medisch team op de plaats van het ongeval arriveerden bleek de Lüthi nog buiten bewustzijn te zijn. De artsen besloten hem vervolgens met spoed over te brengen naar op het circuit gelegen medical hospital waar een helikopter klaarstond om de Zwitser te vervoeren naar het ziekenhuis in Brno.

Net voordat Lüthi in de helikopter werd gedragen kwam hij bij kennis. In het ziekenhuis hebben inmiddels diverse onderzoeken plaatsgevonden en zijn er verschillende scans gemaakt. Tijdens deze onderzoeken zijn er geen ernstige zaken aan het licht gekomen maar de Garage Plus Interwetten zal de komende nacht nog wel ter observatie in het ziekenhuis moeten blijven.

Of Lüthi zondagochtend ontslagen wordt en of hij deel zal kunnen nemen aan de Moto2 race van de Tsjechische Grand Prix is vooralsnog nog onduidelijk. Zowel het team als ook de artsen wilden daar zaterdagavond nog geen enkele uitspraak over doen, maar gezien de impact van de crash lijkt de kans vooralsnog klein dat Lüthi zondag rond het middaguur op de startgrid zal verschijnen.