Home MotoGP Tom Lüthi wint Moto2 race in Silverstone, Sam Lowes crasht

Tom Lüthi wint Moto2 race in Silverstone, Sam Lowes crasht

31
lowes
Crash Sam Lowes Silverstone | foto© Racesport.nl - Rene Vos

#BritishGP – Tom Lüthi is zondagmiddag in Silverstone winnaar geworden van de Moto2 race. De Zwitser was het snelst voor Franco Morbidelli en Takaaki Nakagami.  De grote favoriet voor de zege, Sam Lowes werd in de wedstrijd door Johann Zarco van zijn motor gereden om uiteindelijk nog als eentwintigste over de finish te komen.

Bij de start was het Jonas Folger die de leiding nam voor Sam Lowes en Johann Zarco. Lowes wist echter al snel de leiding over te nemen terwijl Folger de ronden daarna  een aantal plaatsen prijs moest geven.

In de zevende ronde was het echter Tom Lüthi die naar de leiding wist te komen terwijl Zarco naar de tweede plaats kwam en Lowes in één ronde twee plaatsen prijs moest geven.

Lowes leek het vervolgens moeilijk te krijgen maar de Brit kwam even later sterk terug totdat Zarco een fout maakte en Lowes vol raakte. Lowes schoof onderuit terwijl Zarco terugviel naar de zevende plaats in de race. Ook Lowes kon op grote achterstand de race vervolgen maar een goede uitslag was hierbij verkeken.

Lüthi wist hierdoor een gaatje te slaan op de rest van het veld terwijl Morbidelli, Nakagami en Hafizh Syahrin de strijd met elkaar aangingen voor de tweede plaats.

Morbidelli trok hierbij aan het langste eind door op 0,8 seconde achter winnaar Lüthi de tweede plaats te behalen. Nakagami werd derde terwijl Syahrin met de vierde plaats net naast zijn eerste Moto2 podium greep.

Folger werd vijfde voor Lorenzo Baldassarri, Alex Rins en Simone Corsi.

Mattia Pasini en Axel Pons werden de laatste twee finishers binnen de top tien.

*Na afloop werd Zarco door de wedstrijdleiding bestraft voor zijn aanvaring met Sam Lowes. De Fransman kreeg een tijdstraf van 30 seconden aan zijn broek waardoor hij in de uitslag zakte naar de tweeëntwintigste positie, uitgerekend één positie achter de onfortuinlijke Sam Lowes.

 

WordPress Image Lightbox