Tommy Bridewell in 2024 op Honda op jacht naar BSB-titelprolongatie

1165
tommy-bridewell
Tommy Bridewell | foto© Honda Racing UK

2023 British Superbike kampioen Tommy Bridewell heeft besloten om in 2024 zijn titel te gaan verdedigen op een CBR1000RR-R Fireblade SP. De Brit heeft hiervoor een contract getekend bij Honda Racing UK, het team waar hij komend seizoen de teamgenoot wordt van Andrew Irwin en Dean Harrison.

Tommy Bridewell maakte onlangs bekend dat hij in 2024 niet meer uit zou komen voor Paul Bird Motorsport en het team ondanks het behalen van de 2023 British Superbike titel ging verlaten. De grote vraag was de afgelopen dagen echter waar, bij welk team en op welk motormerk hij in 2024 zijn titel zou gaan verdedigen.

Op deze vraag kwam vrijdagochtend een antwoord. Honda Racing heeft namelijk middels een officieel persbericht aangekondigd dat de regerend British Superbike kampioen heeft aangetrokken. Het team dat voor komend seizoen al overeenstemming had weten te bereiken met Andrew Irwin en Dean Harrison heeft Bridewell aangetrokken als derde coureur voor het komende seizoen

Tommy Bridewell: “Ik ben echt heel blij om me aan te sluiten bij zo’n prestigieus merk. Het is de droom van elke rijder om ooit voor Honda te rijden en om de nummer 1-plaat mee te nemen is gewoon fantastisch. De timing voelt goed, ik heb mijn kampioenschapsdoelen bereikt en nu ben ik volledig gefocust op het verdedigen van de titel. Ik kom naar Honda om precies dat te doen, om nog een kampioenschap te winnen.”

Bij het bespreken van zijn redenen om zich bij Honda aan te sluiten – dat op zoek is naar de eerste BSB-titel sinds Alex Lowes in 2013 – zegt Bridewell dat het zijn ‘onderbuikgevoel’ is dat het in Louth gevestigde Honda team zijn beste kans is om zijn titel te verdedigen.

Tommy Bridewell: “Ik heb mijn beslissingen altijd op instinct genomen en ik volg altijd mijn gevoel. De kans hier bij Honda is iets dat ik altijd al wilde doen en het was een gemakkelijke beslissing om te nemen. Ik heb ervoor gekozen om naar Honda te komen omdat ik denk dat dit het beste team is om mij te helpen mijn kampioenschap te verdedigen. Het is ook erg motiverend om op een nieuwe fiets te rijden en ik ben er trots op dat ik volgend seizoen nummer 1 mag rijden.”

Het aftellen begint nu voor het eerste officiële optreden van 2024, een optreden welke gepland staat op 06 en 07 april tijdens een officiële test op Donington Park. Deze twee testdagen staan op het programma alvorens het 2024 British Superbike Championship seizoen later die maand (20 en 21 april) van start gaat op Circuito de Navarra in Spanje.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’