Tommy Bridewell zal komend seizoen in het MCE Insurance British Superbike Championship van start gaan op een Kawasaki ZX-10RR van Team WD-40 Kawasaki. Dit nieuws hebben de Britse coureur en het in Sheffield gevestigde British Superbike team bekend gemaakt.

Tommy Bridewell, tweevoudig winnaar van een British Superbike race, kende in 2016 een middelmatig seizoen waarin hij als elfde eindigde in het kampioenschap. Ondanks dat de inmiddels 28 jarige coureur het afgelopen seizoen eenmaal op het podium wist te eindigen (Oulton Park) en tijdens de seizoenfinale vanaf de pole aan de eerste race mocht beginnen wist de afgelopen maanden nog geen nieuw team te vinden voor komend seizoen.

Hierin is net na de jaarwisseling verandering ingekomen nu Bridewell overeenstemming heeft weten te bereiken met het Team WD-40 Kawasaki waarmee hij na een aantal jaren op andere merken actief te zijn weer terugkeert bij het motormerk waarvoor hij ook in het seizoen 2013 actief was en waarmee hij dat seizoen zijn twee podiumplaatsen wist te scoren.

Tommy Bridewell: “Ik ben blij om komend seizoen deel uit te maken van het team van Brent ( teambaas Brent Gladwin) en weer uit te komen op een Kawasaki, dus ik kijk heel erg uit naar het komende seizoen. Ik weet dat het team werkelijk alles uit de kast heeft gehaald om voor komend seizoen een competitief pakket te hebben, en dat is de belangrijkste reden dat ik hier nu ben. Ze zijn net zoals ik op jacht naar succes, en met de steun die we van Kawasaki krijgen in combinatie met de reputatie van de ZX-10RR die afgelopen seizoen heel dichtbij het winnen van de titel was verwacht ik dat we gelijk vanaf de eerste wedstrijd er bij kunnen zitten.”

De openingsronde van het 2017 MCE Insurance British Superbike Championship vind plaats van 30 maart t/m 02 april op het circuit van Donington Park.