Het was Tony Arbolino die op zaterdag de Moto3 pole wist te pakken op het Termas de Rio Hondo Circuit in Argentinië. De Italiaan wist, in zeer lastige en wisselvallige omstandigheden, zijn eerste Moto3 pole van zijn carrière te behalen voor Marco Bezzecchi en thuisrijder Gabriel Rodrigo. Livio Loi noteerde de zestiende tijd.

Nadat de derde vrije training op zaterdagochtend in regenachtige omstandigheden verreden werd had het in de uren daarna niet meer geregend. Echter was de baan nog niet volledig opgedroogd voor de kwalificatie en waren er nog veel natte plekken op het asfalt.

Na een verkenningsronde met regenbanden bleek het droog genoeg te zijn voor slicks. Nakarin Atiratphuvapat en Tony Arbolino kregen hier het snelst vertrouwen mee en wisselden meerdere malen van koppositie. Ook thuisrijder Gabriel Rodrigo begon zijn snelheid te vinden en nam enkele minuten later de voorlopige pole over.

De baan leek beter en beter te worden waardoor steeds meer coureurs snelle tijden wisten te rijden. Bezzecchi, Arenas, Canet en Antonelli namen de voorlopige pole position om beurten over en de rondetijden werden steeds scherper.

Een bijzondere crash was er voor Andrea Migno. De Italiaan wijd in de eerste bocht, waarna hij bij het terugkeren op het circuit een natte plek raakte en zichzelf van zijn KTM lanceerde.