Tony Arbolino wint Moto3 race Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana

23
tony-arbolino
Tony Arbolino voor Sergio Garcia | foto© motogp.com

Tony Arbolino heeft zondagochtend op Circuit Ricardo Tormo de voorlaatste Moto3 race van het 2020 seizoen op zijn naam geschreven. De Snipers Racing coureur kwam na 23 ronden als winnaar over de finish voor Sergio Garcia en Raul Fernandez.

Op een zonnig Circuit Ricardo Tormo gingen zondagochtend om 11:00 uur op groen voor de voorlaatste Moto3 race van het seizoen. Het was lange tijd Raul Fernandez die de leiding in handen had en onbedreigd naar de overwinning wist te rijden. In de slotfase kreeg de Red Bull KTM Ajo Moto3 echter bezoek van Tony Arbolino en Sergio Garcia.

Fernandez moest in de laatste ronden zijn meerdere erkennen en het was Arbolino die na 23 ronden als eerste de finishlijn passeerde voor Garcia en Fernandez.

Achter dit drietal wist Albert Arenas de vierde plaats voor zich op te eisen gevolgd door de vanaf de pole vertrokken Darryn Binder, Deniz Oncu en Andrea Migno.

Ai Ogura wist middels een fotofinish de achtste plaats voor zich op te eisen terwijl Jaume Masia en Jeremy Alcoba in deze race de top tien completeerden.

Kampioenschap
Met zijn zege hield Arbolino de strijd voor de titel open en wordt deze pas komende week tijdens de laatste race in Portimâo beslist. Arenas (170), Ogura (162) en Arbolino (159) zijn nog de drie overgebleven kandidaten, zij zullen tijdens de laatste race van het jaar onderling uit moeten gaan maken wie zich de nieuwe Moto3 wereldkampioen mag noemen.

Racesport.nl Liveblog
Een uitgebreider verslag van deze sessie en alle andere actie tijdens de derde en afsluitende dag van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana is te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport Liveblog – zondag.

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App