Ex-racer Tony Rutter is op dinsdag 24 maart overleden op 78-jarige leeftijd. De Brit was onder andere viervoudig wereldkampioen in de TT-F2 klasse, tweevoudig Brits kampioen, zevenvoudig Isle of Man TT winnaar en negenvoudig North West 200-winnaar. Zoon Michael maakte dit trieste nieuws dinsdag op social media bekend.

De beroemde racer Tony Rutter is overleden. De markante Engelsman is volgens zoon Michael, die momenteel zelf nog op 47-jarige leeftijd actief racer is en dit nieuws bekendmaakte op social media, onder rustige omstandigheden overleden als gevolg van een verslechterde gezondheid.

Tony Rutter werd vier keer wereldkampioen in de vroegere TT-F2 klasse, een voorloper van het World Superbike kampioenschap. Ook was Rutter tweemaal Brits kampioen (nu bekend als British Superbike Championship) en was hij naast succesvol op de kortere circuits ook een zeer bekend road racer. Hij won maar liefst zeven Isle of Man TT’s en wist ook negen North West 200 races te winnen.

Tony Rutter overleed dinsdag 24 maart in het bijzijn van onder andere zijn zoon Michael.

— Michael Rutter (@michaelrutter_) March 24, 2020

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App