Er is de afgelopen tijd en vrijdag 11 september door Joris en het team gewerkt aan de belangrijkste verbeterpunten op de BMW. Zaterdag 12 september was het tijd om dit om te zetten tot een mooi resultaat in de ONK SuperCup 1000 klasse. En dat lukte!  

Joris kwam zaterdag ochtend gelijk goed uit de startblokken. In de eerste kwalificatie had hij een goed tempo te pakken en in tijdtraining 2 kon hij daar nog een schepje bovenop doen. Na 2 kwalificaties wist Joris zich te kwalificeren op een nette 12e plaats van de 39 rijders. Om 17:55 begon Joris de race met een goede start. Bij een incident in bocht 1 kwam hij goed weg en kon zijn weg gelukkig vervolgen. Hij lag op dat moment op een mooie 10plaats, maar een paar bochten later werd de race stilgelegd wegens het incident in bocht 1. Joris was erop gebrand om er ook bij de herstart goed bij te zitten, maar helaas kon hij de benodigde elektronica niet activeren waardoor de start dit keer een stuk minder verliep. Het werd een inhaalrace waar Joris het maximale uit wist te halen, hij reed een constant tempo en met de nodige inhaalacties kwam hij als 10e over de finish. Zijn eerste top 10 klassering in de ONK SuperCup 1000 klasse!

Joris: “We hebben dit weekend weer de nodige stappen gemaakt op de BMW. Ook weet ik nu wat er nodig is voor een goede start. Als we dat weten vast te houden, gaat ons dat alleen maar helpen in de volgende races! We leren nog steeds en hebben nu alweer de nodige verbeterpunten waarmee we aan de slag gaan volgend raceweekend. Op naar meer, we blijven progressie boeken!”

De volgende race wordt wederom verreden op het TT Circuit van Assen, zaterdag 3 oktober.

 

Handige links OW Cup Assen 12-09-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App