Top tien voor Van den Goorbergh en Veijer in Race 2 op de Red Bull Ring

9
red-bull
Red Bull MotoGP Rookies Cup - red Bull Ring | foto© Red Bull Content Pool

Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer hebben ook zondag van zich doen spreken tijdens de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Na door beide Nederlanders sterk gereden race werd Van den Goorbergh als achtste en Veijer als tiende geklasseerd in een spannende race die opnieuw gewonnen werd door de Spanjaard Pedro Agosta.

Dat het niveau dit seizoen absurd hoog is in de red Bull MotoGP Rookies Cup is wel duidelijk geworden na de dit weekend op de Red Bull Ring verreden eerste twee wedstrijden. Met een armada aan jonge Spaanse talenten ligt het tempo aanzienlijk hoger dan in de afgelopen jaren. Ondanks dit hebben de twee jonge Nederlandse talenten Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer laten zien dat ze thuishoren in het veld. In zowel de eerste race op zaterdag als ook tijdens de tweede race op zondag wisten beide landgenoten zich uitstekend te handhaven in het sterke veld.

Van den Goorbergh kende zondag in de tweede race een iets minder goede start maar wist zich ondanks dit knap door het veld naar voren te knokken en zich vervolgens in de voorste groep te handhaven. De jonge coureur uit Breda kwam uiteindelijk als tiende over de finish om vervolgens als elfde geklasseerd te worden.

Veijer kende in deze race een betere start dan een dag geleden tijdens de eerste wedstrijd van het weekend. De jonge Staphorster wist zich lange tijd binnen de top tien te handhaven, echter na in aanraking te komen met een andere rijder en daardoor naar buiten te worden geduwd koste hem in de slotfase een vijftal plaatsen. Ondanks dat hij uiteindelijk als dertiende de finish passeerde werd even later een veertiende plaats in de uitslag zijn deel.

Echter na de finish werd de uitslag nogmaals herzien en werden er nog tal van penalties uitgedeeld, nagenoeg allemaal voor het overschrijden van de zogenaamde tracklimit. Dit pakte voor zowel Van den Goorbergh als ook Veijer goed uit, dit aangezien het tweetal naar respectievelijk de achtste en tiende plaats in de uitslag opschoof.

Net als zaterdag werd de race opnieuw gewonnen door de Spanjaard Pedro Acosta voor zijn landgenoten David Munoz, Daniel Holgado, de Spanjaard met een Colombiaans paspoort David Alonso en de eveneens uit Spanje afkomstige Daniel Munoz.

Racesport.nl Liveblog
Meer details en een uitgebreider verslag van de races van deze dag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App