Top-vijf resultaten voor Finn de Bruin tijdens Dutch Supersport races in Assen

176
finn-de-bruin
Finn de Bruin (35) | foto© Jan Timmerman

Finn de Bruin kan terugkijken op een goed weekend in het Dutch Supersport kampioenschap. Op het TT Circuit Assen scoorde de Pearle Gebben Racing coureur een vierde en vijfde plaats. Daarnaast scherpte de coureur uit Assen zijn persoonlijk record op zijn thuiscircuit verder aan. De volgende race voor Finn en Pearle Gebben Racing zal zijn tijdens de JACK’S Racing Day in Assen.

Afgelopen weekend kwam Finn de Bruin in actie op de Yamaha R6 van Pearle Gebben Racing tijdens de zesde en zevende race van het Dutch Supersport seizoen 2021. Tijdens de trainingen liet de coureur uit Assen gelijk al snel over een goed tempo te beschikken. Tijdens de tweede kwalificatie wist Finn zijn persoonlijk record op het TT Circuit Assen aan te scherpen naar 1’44.6, waardoor hij zich in een sterk veld met diverse IDM gastrijders als negende wist te kwalificeren.

Ondanks een minder goede start, wist de Pearle Gebben Racing coureur een sterk resultaat te scoren in de eerste race. In de eerste ronden wist de 20-jarige coureur meerdere rijders te passeren en wist hij aan te haken bij IDM rijder Milan Merckelbagh. Het duo zou uiteindelijk strijden voor een vijfde plaats in de wedstrijd. In de laatste ronde plaatste Finn een geslaagde inhaalactie, waardoor hij een keurige vijfde plaats wist veilig te stellen.

De tweede race verliep voor Finn redelijk aan de eerste. Opnieuw kwam hij niet zo goed van zijn plaats, maar deze keer wist de Yamaha-coureur wel sneller weer op zijn oorspronkelijke startpositie te komen. Opnieuw kwam Finn in gevecht met Merckelbagh en ook deze keer was hij hem te snel af. Het duel ging deze keer om een vierde plaats in de wedstrijd, waardoor Finn met dertien goede punten het Dutch Supersport weekend in Assen afsloot.

Finn de Bruin: “We hadden vanaf de eerste training een goed tempo. Ik was blij met mijn pr in de kwalificatie, als was ik graag nog wat sneller gegaan. We hebben dit weekend verschillende type banden geprobeerd en daar veel van geleerd. De vierde en vijfde plaats in de races na mooie gevechten met Milan zijn goede resultaten, al wil ik tijdens de volgende wedstijden mijn racetempo graag nog wat verder opschroeven. De volgende kans is tijdens de JACK’S Racing Day, een gaaf en groot evenement om aan mee te doen!”

De volgende race voor Pearle Gebben Racing is tijdens de JACK’S Racing Day op het TT Circuit Assen. Het grote publieksevenement vindt plaats in het weekend van 6 t/m 8 augustus. Finn komt dan uit in de BeNeLux Trophy Supersport klasse. In hetzelfde weekend vindt ook de vijfde ronde van het Dutch Supersport kampioenschap plaats in Oschersleben. Pearle Gebben Racing kiest ervoor om de voorkeur te geven aan de JACK’S Racing Day, aangezien het team zich daar voor een groot publiek op het thuiscircuit kan presenteren.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter