Toprak Razgatlioglu is dit seizoen zeker één van de kandidaten voor de wereldtitel. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur kwam tot aan vandaag in elke race aan de finish, maar zondag in Jerez moest het Turkse talent in de Tissot Superpole race zijn Yamaha langs de kant parkeren met een technisch probleem. Later op de dag herstelde hij zich echter goed, maar meer dan een derde plaats achter twee Ducati coureurs zat er in deze race niet in.

Het Pata Yamaha WorldSBK Official Team beschikt dit seizoen over twee sterke coureurs, te weten Toprak Razgatlioglu en Michael van der Mark. Tijdens het openingsweekend van het seizoen wist Razgatlioglu meteen zijn eerste race in dienst van het team te winnen en finishte hij tot aan zondag in Jerez in alle wedstrijden. Ook Van der Mark kende een goede start van het seizoen, ondanks dat de Rotterdammer er drie keer op een haar na het podium miste stond hij zondagochtend in Jerez tijdens de Tissot Superpole Race voor het eerst dit seizoen op het podium.

In deze race ging het echter mis voor Razgatlioglu in de sprintrace van zondagmorgen in Jerez moest hij zijn motor op een podium positie rijdend langs de kant parkeren met een technisch probleem, iets dat een dag eerder Van der Mark overkwam.

Razgatlioglu herstelde zich zondagmiddag echter goed door in een zwaarbevochten race naar de derde plaats te rijden. Scott Redding en Chaz Davies waren in deze race een maatje te groot en onder de opnieuw zeer warme omstandigheden zat er volgens Razgatlioglu simpelweg geen meer in.

Toprak Razgatlioglu: “In race twee konden we vanmiddag weer meedoen voor het podium , daar zijn we heel erg blij mee. De race was echter niet makkelijk, mijn machine gleed echt alle kanten op gedurende de race. Ik moest dan ook heel erg voorzichtig zijn bij het opendraaien van de gaskraan, dit om zo mijn achterband nog enigszins te sparen. We hebben belangrijke WK-punten weten te scoren maar het is wel iets dat we mee moeten nemen naar de volgende race. Terug naar de Superpole race eerder op de dag. Hier had ik een probleem toen ik naar de vijfde versnelling schakelde. Het was hierdoor niet mogelijk om verder te rijden en de finish te halen. Het koste me belangrijke punten, maar het seizoen is nog lang. Het belangrijkste is dat we tot nu toe dit seizoen in alle races hebben laten zien dat we meedoen voor het podium. We zullen zien hoe het gaat in de volgende race, een race die wordt verreden in Portimâo. Ik vind dat echt een schitterende baan en we waren er tijdens de testdagen constant snel. We zullen wel moeten zien hoe het daar gaat nu het daar ook erg warm is, in ieder geval een stuk warmer dan tijdens de testdagen.”

Razgatlioglu bezet na afloop van het tweede World Superbike evenement van het seizoen in Jerez met 66 gescoorde WK punten de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, 32 minder dan de nieuwe leider na dit weekend Scott Redding.

 

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App